We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pravda za Mikea Deana

2 0 0
14.12.2020

Evo jedne kvalitetne vikend-razbibrige. Ako vas ne oduševljava sportska ponuda dana, možda vam ne bi bilo loše presjeći poslijepodne odlaskom na YouTube i pregledavanjem silnih kompilacija bizarnih i komičnih trenutaka koje je u svojoj karijeri sakupio Mike Dean: čovjek poznatiji kao “celebrity sudac”. Ta titula nije tu slučajno, jer sama činjenica da čovjek ima više minuta na YouTube kompilacijama od dobrog dijela igrača kojima sudi iz tjedna u tjedan jasno potvrđuje taj njegov status.

Dean je, primjerice, sudac koji ima vlastiti stil dodjele kartona, onaj u kojem obično igrača neće ni pogledati dok ga opominje. A taj se uzorak mogao graditi i potvrđivati nevjerojatno puno puta; na jučerašnjem susretu između Wolverhamptona i Aston Ville podijelio je čak 11 javnih opomena — uključujući i dva druga žuta, odnosno isključenja — čime je došao do rekordne brojke od 3.000 pokazanih žutih kartona u 20 godina. S njim pritom rasprave nema, jer će Dean odmah lansirati i svoju poznatu poštapalicu “off you pop”, koju koristi kada je vrijeme da nekog s terena pošalje u svlačionicu. A i to je napravio više od 100 puta u premijerligaškoj karijeri.

Žuti karton je dodijelio i Sergiju Agüeru, i to kada je, u možda i najpamtljivijoj završnici prvenstvene utrke — naravno, pričamo o onoj utakmici između Manchester Cityja i QPR-a 2012. — skinuo dres nakon što je zabio pobjedonosni pogodak u smiraju susreta. Dean se kasnije našalio kako ovaj ima sreće što mu je to bio prvi žuti karton, jer bi se u protivnom premišljao hoće li u dodijeliti i crveni. U hrpetini drugih slučajeva je Dean ostavio upečatljiviji dojam i od samih okolnosti na travnjaku.

Franka Lamparda tjerao je da čak triput izvodi najstrožu kaznu, zbog čega su ga Chelseajevi navijači uzeli na zub. Pa su ga onda navijači svih londonskih klubova uzimali na zub kada je 2015. Tottenhamovu Moussi Dembeleu prvo dao prednost, a onda i ‘slavio’ gol koji je ovaj zabio Villi. Svega mjesec dana ranije Arsenalovi su navijači sakupili preko........

© Telegram


Get it on Google Play