We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Patrick Bamford pohađao je elitne škole, željeli su ga na Harvardu. On je odabrao nogomet

3 1 8
12.02.2021

Zadnja izmjena: 12. veljače 2021.

Kad to postavite tako, zvuči pomalo nevjerojatno da je Patrick Bamford i njegov hat-trick Aston Villi ranije ove sezone prvi koji je neki Leedsov igrač zabio u Premier ligi još od Marka Viduke tamo 2003. Ne toliko zbog same činjenice da je skoro 18 godina prošlo od tog trenutka — jer je priča o Leedsovu padu ispričana već bezbroj puta — nego zbog toga da je sada to ‘prokletstvo’ skinuo baš Bamford, čovjek koji se dugo vremena borio sa nekim svojim demonima, zbog kojih je dugo čekao na priliku da zabija. Sa 27, koliko mu je sad na leđima, konačno ju je dobio i odmah je koristi da pomakne granice, svoje i klupske.

Na prvu je ta njegova priča podjednako očita kao i ta da Leeds toliko dugo nije zabio premierligaški hat-trick. Bamford je napravio istu onu ‘pogrešku’ kao i stotine talenata nalik njemu svih ovih godina; kao talentirani napadač Nottingham Foresta, koji je netom ranije na poziv mlade engleske reprezentacije odbacio nastupanje za Irsku, prihvatio je i poziv iz Londona, sa Stamford Bridgea. Još je tamo 2012., s 18 godina, potpisao petogodišnji ugovor sa Chelseajem, uz obećanje — doduše, i ostvareno — da će odmah početi trenirati s prvom ekipom.

S njom, međutim, kao ni mnogi drugi nesretnici, neće zaigrati niti jednom, čak ni u prijateljskoj utakmici, ali to ga neće spriječiti da tri godine kasnije potpiše novi, trogodišnji ugovor s klubom.

Između toga je stala ona stara Chelseajeva špranca, po kojoj klub mahnito skuplja talente po zemlji i svijetu znajući da velikoj većini nikada neće dati ni simboličnu šansu da dobiju barem fotografiju s utakmice u dresu prve momčadi. Chelsea tako osigurava da te talente ne pokupi konkurencija i razvije ih u željenom smjeru; umjesto toga, šalje ih na posudbe, ponekad i nerezonske, da bi ih........

© Telegram


Get it on Google Play