We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Monza: Ćaća se vraća?

5 1 4
12.12.2020

Zadnja izmjena: 12. prosinca 2020.

Mario Balotelli stao je ispred božićnog drvca s crvenim dresom na kojem je onaj njegov broj 45. Njegov inače vragolasti, široki osmijeh sada je nešto rezerviraniji, možda čak i nesigurniji. Doduše, okolnosti možda jesu bizarne; možda se nije nadao da će se sa 30 godina naći u Serie B, i to nakon spektakularno propale povratničke gaže u Bresciji. No, bez obzira na sve, okruženje mu je donekle i poznato.

Drugu stranu tog Monzina dresa drži ni manje ni više nego Adriano Galliani, koji je uz Marija bio i u ona dva navrata kada je — prvo 2013., a onda i 2015. — oblačio Milanov dres. Galliani je inače lokalac koji će sam reći kako je “radio u Monzi 10 godina, a onda je otišao na 31-godišnju posudbu u Milan”.

Vratio se kući s osam scudetta i pet titula osvajača Lige prvaka kako bi preuzeo predsjedničko mjesto u AS Monzi, klubu koji nikada nije igrao ni Serie A, i koji je — u trenutku kada se Galliani vratio 2017. — administrativnim dekretom bio demotiran iz Serie C u Serie D. Klubu iz grada koji je kudikamo poznatiji po trkaćoj stazi na kojoj se održava talijanski Grand Prix Formule 1.

Galliani je sada neizostavni dio svakodnevnice u klubu koji i dalje odiše toplom, provincijalnom bliskošću; sada, doduše, podebljanom ambicijama s kojima se dosad u njemu nisu susreli. Primjerice, prošlog su siječnja sigurno oborili neki rekord kada su u samo jednom prijelaznom roku dopratili i ispratili čak 30 igrača, sve u svrhu jurnjave na novi cilj, a to je plasman u Serie A. Ove su sezone, korona-krizi unatoč, tu letvicu podignuli još i više. Osim kupovine Balotellija, Monza je za Mirka Marića Osijeku izdvojila rekordni klupski iznos od 4,5 milijuna eura, a na posudbu s pravom otkupa je stigao i Dinamov Antonio Marin.

“Milan je bio ljubav mog života. Ali Monza je s druge strane sadašnjost i budućnost. A ja živim s pogledom u budućnost”

Gallianijeva knjiga kontakata koju je ustupio ljudima u klubu........

© Telegram


Get it on Google Play