We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kako posluje Borovo, kronični državni gubitaš koji vodi žena bez ikakvog menadžerskog iskustva za 17.889 kn plaće

4 5 316
09.02.2021

Danas, 8. veljače, u državnoj tvrtki Borovo d.d. na snagu stupa Pravilnik o načinu i postupku provjere prisutnosti alkohola ili drugih sredstava ovisnosti u organizmu radnika. Dokumentom koji je 28. siječnja svečano donijela dvočlana uprava Borova, Gordana Odor i Vanda Tomić-Đaković, te su ga potpisanog okačile na oglasnu ploču – pomislilo bi se u prvi mah – željelo se spriječiti dolazak pijanih radnika na posao i masovno konzumiranje alkohola u tvorničkim halama.

“Borovo d.d. nema problem s radnicima koji na posao dolaze u alkoholiziranom stanju ili alkohol konzumiraju tijekom radnog vremena”, odgovoreno je na upit Telegrama o razlozima zbog kojih je uprava kroničnog državnog gubitaša marljivo radila na izradi devet stranica dokumenta koji sadrži 20 članaka i inzistira na nultoj stopi tolerancije prema alkoholu.

U članku 11. tako stoji da će se ”smatrati kako je radnik pod utjecajem alkohola ako u krvi ima alkohola više od 0,0g/kg, odnosno više od 0,0 miligrama u litri izdahnutog zraka”. Ako se dakle utvrdi da je radnik Borova d.d. imao makar i 0,01 promila alkohola, jer je primjerice pojeo jednu ili dvije Kraševe praline Griotta, te odbija napustiti radno mjesto, ”ovlašteni radnik ili nadređeni, dužan je pozvati nadležnu redarstvenu službu koja će radnika udaljiti s mjesta rada”.

Potom, stoji dalje u pravilniku, takav radnik ”nema pravo na plaću za sate koje nije radio, odnosno drugu naknadu po drugim osnovama koje isplaćuje Borovo d.d. A u Borovu plaće su kakve se samo poželjeti može. Svi radnici na proizvodnji kožne i gumene obuće, bez obzira rade li na........

© Telegram


Get it on Google Play