We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Iago Aspas: Ribar

3 1 7
18.12.2020

Zadnja izmjena: 17. prosinca 2020.

Nisu baš nestali u 60 sekundi, ali bilo je dovoljno nešto više od pola sata prekjučerašnje utakmice između Celte i Cádiza da domaćini s terena i rezultatski otpušu goste. Do poluvremena je već bilo 4:0, s tim da je jedno ime dominiralo.

Iago Aspas je prvo u šestoj minuti asistirao svom starom znancu Nolitu za 1:0, da bi onda sam u 31. povećao Celtinu prednost; u 43. je ponovno asistirao Franu Beltranu za 3:0, da bi tek kombinacija između Braisa Méndeza i Denisa Suáreza presjekla taj Aspasov čarobni krug.

Jer u Vigu za Aspasa ne govore uzalud da zna i gdje koji galeb kenja točno po Balaídosu i oko njega. S ovim učinkom podigao je svoj ovosezonski učinak na sedam golova i četiri asistencije u 13 utakmica, što je za početak 41 posto svih Celtinih golova ove sezone. Ni to nije ništa čudno i previše novo, jer je lani sudjelovao u 38 posto ukupnog broja momčadskih pogodaka, baš kao i preklani i sezonu prije te, kada je mrežu tresao po 20, odnosno 22 puta.

Kad igra Aspas, igra i Celta. Istini za volju, u posljednje vrijeme to obično znači da spašava momčad, ali tim je više njegov kult jači, i rijetko gdje možete pronaći igrača koji toliko, u svakom smislu, utjelovljuje klub za koji nastupa.

Njegova priča ipak nije zaslužila da se gleda samo kroz prizmu učinka, ma koliko on izvanserijski bio. Iago je Celta

Nije samo stvar u izjavama, poput one da je kao gorljivi celtista ujedno i gorljivi antideportista, ili one da........

© Telegram


Get it on Google Play