We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hajduk je hipohondar s Google dijagnozom, je li Jairo jedan od simptoma?

3 1 5
28.01.2021

Zadnja izmjena: 28. siječnja 2021.

Nakon što je Hajduk krajem polusezone poražen od Varaždina, što će mu biti drugi od triju uzastopnih poraza za kraj godine, predsjednik Lukša Jakobušić stao je pred novinare kako bi dodatno elaborirao neke svoje misli vezane uz klub i način njegova funkcioniranja.

“Ako želimo biti ono što jesmo”, naglasio je kada se dotaknuo rada Hajdukove druge momčadi, “a to je Hajduk koji ima većinu svojih igrača, 80-90 posto. A stranci koji dođu, da ih ne morate guglati i tražiti gdje su igrali. Onda je to put”.

Jakobušić je tu posegnuo za jednim od najstarijih trikova iz udžbenika dodvoravanja hajdučkom puku, mitu o “našoj dici”, s proizvoljnim lupanjem postotka domaćih momaka koji bi Hajduk konačno uputili prema uspjehu. Tih Jakobušićevih 10 ili 20 posto stranaca bi valjda onda bilo onih koji spadaju u domenu provjerenih i dokazanih pojačanja, što je u konstelaciji globalnog tržišta za Hajduk vrlo teško dostižan profil, jer takvi igrači biraju sredine s kojima se Hajduk financijski ne može nadmetati. A takvih je podosta.

Google je u srpnju 2018. definitivno zabilježio veliki skok pretraživanja imena Jaira de Macede da Silve, i to lokalizirano, u Hrvatskoj.

Na neki je način Hajduk kao onaj paranoični hipohondar koji ne vjeruje doktorima, ali vjeruje Googleu, i koji sam sebi iz dana u dan postavlja dijagnozu

Jairo je široj publici bio anonimus, iako je nominalno stigao iz solunskog PAOK-a, u kojem je spletom okolnosti odigrao tek 22 utakmice. No, sveukupno je njegov CV bio ‘zadovoljavajući’ za Hajduk; sa slovačkim Trenčínom je kao prvotimac osvojio dvostruku krunu, a onda je odradio i dvije posudbe, od čega je jedna bila u Šerifu iz Tiraspola, a druga sa grčkom PAS Gianninom. S prvima igrao grupnu fazu Europske lige, drugima pomogao........

© Telegram


Get it on Google Play