We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Što za maksimirske kraljeve cinizma znači 'vjera u sustav'?

3 0 0
26.01.2021

U svakoj iole normalnoj ligi, u svakoj iole normalnoj državi, utakmica poput one subotnje između Gorice i Dinama bi se po njenu završetku kitila otrcanim frazetinama poput one da je u pitanju bio “pravi praznik nogometa”, ili “poslastica za gledatelje”. Tri preokreta i čak sedam pogodaka, od čega su dva Dinamova došla u sudačkoj nadoknadi, stvarno su učinili ovaj dvoboj izrazito zanimljivim i vrijednim pričanja o njemu, tim više što se radi o dvoboju momčadi s vrha ljestvice.

Međutim, u našem vječno nenormalnom okruženju, o ovoj se utakmici po tko zna koji put priča iz sasvim drugih razloga. Za vrlo visoke standarde na koje nas je u toj domeni domaći nogomet naviknuo, kontroverzne sudačke odluke na toj utakmici čak i ne spadaju u neke toliko drastične. Jedanaesterac za Dinamo u 88. minuti nakon sudara Muse Muhammeda i Brune Petkovića za mnoge je — pa i za mene samog — možda je bio malo prestrogo dosuđen, ali činjenica je da se radi o penalu kakvog sudac uvijek može opravdati svojim kriterijem. Kudikamo je veći problem bio taj što do tog sudara uopće nije trebalo ni doći, jer je bilo očito da je linijska sutkinja Sanja Rođak-Karšić signalizirala aut nakon šuta Mislava Oršića iskosa koji nitko od domaćih nije dirao, a baš je iz auta započeta akcija koja je završila jedanaestercem za Dinamo.

Isto tako, izvođenje slobodnog udarca u šestoj minuti sudačke nadoknade, nakon kojeg je pao pobjedonosni gol Kévina Théophilea-Catherinea, pomaknuto je dobranih šest-sedam metara bliže Goričinu kaznenom prostoru, čime si je Oršić značajno poboljšao šanse za uputiti opasan centaršut. Bizarno je kako ni sudac Mario Zebec, a ni njegov drugi pomoćnik Borut Križarić, to preočito pomicanje nisu primijetili, a kamoli sankcionirali.

Problem je u tome što to nisu pogreške za koje i najveći laik može slobodno reći........

© Telegram


Get it on Google Play