We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vlada žica općine da se spoje umjesto da napravi ozbiljnu reformu. A samo otočić Murter ima dvije općine i dva načelnika s kreditnim karticama

6 2 20
19.07.2022

Nije teško pomisliti kako ne može, jednostavno ne može, luđe od načelnika općine koji u jednoj noći u austrijskom bordelu napravi ceh od 1560 eura i plati ga službenom karticom. Može. Jer, Hrvatska.

Toni Turčinov, načelnik općine Murter-Kornati, koji se “proslavio” austrijskom avanturom, ima, a bogami i dobro koristi, službenu karticu kojom se tereti račun općine. Limit – 20 tisuća kuna. Mjesečno. Općina koju vodi, uz pomoć poslovne kartice i plaće od 9.936 kuna, ima dvije tisuće stanovnika.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Jedan otok, a nas dvoje

I nije jedina na ovom otoku u Šibensko-kninskoj županiji. Na teritoriju Murtera, naime, postoji i općina Tisno. Njen načelnik, Kristijan Jareb, pak, ima nešto višu mjesečnu plaću, 12.414 kuna. Njegova općina ima tri tisuće stanovnika.

Ako je netko pomislio kako nema boljeg i plastičnijeg primjera od jednog otoka, dvije općine, i dva načelnika (od kojih je jedan, hm… egzotično koristio službenu karticu), za potrebu teritorijalnog preustroja Hrvatske – neka razmisli još jednom. Od ukupno 428 općina u zemlji, 37 ih je doista mikro veličine, s manje od po tisuću stanovnika. Dakle, Toni Turčinov još jaše po solidno napučenom području.

Više plaćamo, manje dobijamo

Sve te općine, naravno, imaju svoje načelnike i svoja tijela lokalne samouprave. Prosjek zaposlenih u općinama je, primjerice, 2020. godine bio 14 ljudi. Stoga je s pravom........

© Telegram


Get it on Google Play