We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Uhićenje Tolušića, odlazak ministra financija i tip koji krade željezo. Ne nadajte se da će ovakav tjedan imalo srušiti HDZ-u rejting

5 1 35
11.07.2022

Ovo je bilo previše, prebzo i pregusto, čak i za zemlju naviklu na stalno probijanje kroz poput tinte tmast mulj afera. U pedesetak sati prošlog tjedna stisla se cijela mala encikopledija političke zbilje Hrvatske na polovici drugog mandata vladavine HDZ-a Andreja Plenkovića.

Prvo je iznenadna otišao najpopularniji ministar u Vladi, Zdravko Marić. Demisija ministra financija, dok cijeli svijet tutnji o nadolazećem armagedonu u kojem će se spojiti inflacija i recesija sama je po sebi sasvim dovoljno uznemirujuća.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Pola milijarde mjesečno i brisanje starih vijesti

No, kad se radi o odlasku jednog od doista rijetkih ministara koji je u Vladi kupio pozitivne ocjene, jasno je da je riječ i o ozbiljnom političkom potresu. Čovjek koji je, između ostalog, bezuspješno pokušao ukazati na nedopustivost i opasnost bujanja dugova u zdravstvu tako je objašnjavao svoju ostavku tek desetak sati prije nego što je HDZ u Saboru obranio od oporbenog opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša. Dugovi u zdravstvu i dalje rastu za pola milijarde kuna svakog mjeseca.

S njima će se uskoro baviti novi ministar, Marko Primorac. Za kojeg je, još i prije nego je HDZ u Saboru obranio šefa rasipnog zdravstvenog resora, šira javnost doznala kako se cijepio preko reda i kako je nakon nekog vremena tražio od medija da izbrišu vijest o tome. Jer više nije relevantna. Svi su ga otpilili, osim javne radiotelevizije. Gdje je momak zamjenik predsjednika Nadzornog odbora.

Popularni Tole i Miloševićevi problem s bespovratnim sredstvima

I dok se javnost zabavljala rošadom na čelu državnih financija, policija se........

© Telegram


Get it on Google Play