We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Premijer se nakon poraza opet ponio kao razmaženo dijete i izvrijeđao Splićane zato što nisu glasali za Đogaša

4 2 35
15.07.2022

Bila je to sjajna prilika za učenje. Uvjerljivo ispadanje u prvom krugu izbora u najvećem gradu, te gubitak vlasti u drugom gradu u zemlji, za HDZ-u su lani mogli poslužiti kao korisna lekcija, poruka o nužnosti i tipu promjena koje dio građana od njih očekuje.

Andrej Plenković je, međutim, divljao. Kuckao je agresivno po mikrofonima televizijskih kuća, optužujući novinare za komplot protiv njegovog inače fenomenalnog kandidata za Zagreb, Davora Filipovića. I to kakav – tog mega sjajnog kandidata (koji je na kraju – majko Božja moli za nas – postao ministar gospodarstva) iz takta je totalno izbacilo što su ga neki novinari dva puta nazvali – Damirom.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Crveni alarm, a ne samo šamar

Nedavni splitski šamar više nije lekcija. To je crveni alarm koji zavija najavljujući havariju. Teško je i zamisliti bolji razlog za to da se HDZ, na lokalnoj i nacionalnoj razini duboko zamisli, od sljedećih brojki – prije godinu dana kandidat HDZ-a je u drugom krugu izbora ostao iza Ivice Puljka za devet postotnih bodova. U nedjelju je razlika bila nešto viša od 34 postotna boda.

Što se, pobogu, dogodilo, kako je HDZ postao toliko neprivlačan Splićanima u srazu s Ivicom Puljkom i radi li se (a vjerojatno radi) o širem problemu zamora najjačom hrvatskom strankom – zavrijedilo je dramatično ozbiljnu analizu i solidnu količinu poniznosti pred vlastitim neuspjehom. Andrej Plenković, međutim, opet divlja.

Najbolji od sve djece

Poput derišta koje je naviklo da baš uvijek sve bude po njegovom, premijer izvoljeva, zanovijeta i od sebe unaprijed odbacuje najmanji trag krivnje. Loš kandidat? Ma kakvi, Zoran Đogaš je bio kao nacrtan. Uostalom, nitko od jačih ljudi iz lokalnog HDZ-a se nije htio kandidirati, kazao je Plenković u prvoj izjavi nakon poraza. Nema, dakle, ni najmanje šanse da je njegova odluka da se u vatru baci nestranačkog i politici potpuno nevičnog Đogaša bila loša.

No, to je manji problem. Kao nevjerojatno loš gubitnik ili, još bolje, kao razmaženo dijete koje ne želi prihvatiti da u nekom natjecanju nije bilo najljepše i najbolje od sve djece, Plenković krivnju........

© Telegram


Get it on Google Play