We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Plenković se zaklinje u političku stabilnost, a uz njega je ostalo samo troje ministara iz 2016.

5 1 30
09.07.2022

Kao i uvijek kad se u Saboru izglasava povjerenje novoj Vladi, scena je bila natopljena osjećajem svečanosti i nade. Na sličnoj vibraciji bio je tog 19. listopada 2016. godine i novi premijer, friško stigao iz Europskog parlamenta. “Svjestan razine odgovornosti i izazova koji su pred nama, vjerujem u Hrvatsku, vjerujem u njezinu prošlost, u njezinu sadašnjost i u njezinu budućnost”, poručio je Andrej Plenković zastupnicima u Hrvatskom saboru i cijeloj javnosti.

Dvadesetero ljudi koje je poveo u tu bitku za budućnost ponosno je i odlučno kimalo glavama. Šest godina kasnije, sa svečane slike Vlade Republike Hrvatske, osim Plenkovića, ostale su samo još tri neprekrižene glave: ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nestali u akciji

Svi ostali su “nestali u akciji”, zameteni političkom vihorima hrvatske sadašnjice u vrijeme Andreja Plenkovića. Iako su te 2016. kimali glavom kad je premijer govorio o tome kako je svjestan razine odgovornosti i izazova koji su pred njima, teško da su vjerovali da će tek svaki sedmi od njih “preživjeti” do, evo, polovice drugog Plenkovićevog mandata.

Nije, dakako, čudno da se ministri u Vladama mijenjaju, pogotovo kad se radi o dva izborna ciklusa. Posao troši, kredit u nestrpljivoj javnosti se troši, a politika često na neviđeno honorira nova, nepotrošena lica. U Vladama nije lako trajati.

Međutim, ovo što se Plenkoviću događa ne podsjeća više na uobičajene rotacije i........

© Telegram


Get it on Google Play