We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Plenković se ruga Možemo jer loše upravljaju Zagrebom? On nije uspio potrošiti naše milijarde da kupi avione

5 0 0
14.10.2021

Premijer je u utorak bio zajedljiv. Novoj zagrebačkoj vlasti spočitnuo je, naravno, s visoka, “jako puno lutanja” i “nedostatak nekih upravljačkih kapaciteta”. Pa dodao: “Sada se nalaze pred izazovima gdje očito lutaju, plutaju, rade greške”. Dan poslije, u društvu sa svojim ministrom zdravstva Vilijem Berošem, čudio se visokim dnevnim brojkama vezanim za pandemiju. Čudio – niste krivo pročitali. Točno tako je to opisao Vili Beroš.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Od početka pandemije prošlo je 19 mjeseci. Četvrti val je krenuo, praktički još u kolovozu. Hrvatska je među najgore procijepljenim zemljama u Europskoj uniji. Došla je jesen i ljudi se sve više okupljaju u zatvorenim prostorima. A premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva, predvodnici borbe Hrvatske protiv pandemije se, eto, čude rastu broja novozaraženih i umrlih od Covida-19. I to se sve događa samo jedan dan nakon što je Plenković nekome, ikome!, spočitnuo nedostatak upravljačkih kapaciteta. Život piše romane. Humoristične.

Generacijski poraz

Međutim, Plenkovićev patronizirajući nastup prema Možemo! i ostalima koji vode Zagreb nakon koalicije pokojnog Milana Bandića i HDZ-a, nije potpuno promašen samo na razini neobično vremenski bliske anegdote s njim i Berošem koje pandemija iznenađuje u listopadu 2021. godine. Posljednja osoba koja bi nekome, naime, trebala zamjeriti nedostatak upravljačkih kapaciteta upravo je hrvatski premijer. Dosadašnjih pet godinama njegovog mandata upravo su ključno obilježili kaos, improvizacija i bijeg od odgovornosti.

Nažalost, zabavna sličica njega i Beroša kako gledaju u podatke o novozaraženima i umrlima snebivajući se visokim brojkama, samo je detaljčić potpunog poraza Hrvatske u borbi protiv pandemije. Ogroman broj umrlih i potpuni debakl akcije cijepljenja ostat će trajni pečat jednog ozbiljnog, generacijskog poraza u vremenu kad su “upravljački kapaciteti” doslovno značili razliku između života i smrti. Zemlja s krajnje liberalnim........

© Telegram


Get it on Google Play