We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ministar Filipović naprosto razvaljuje u krizi. Panično urla da smo svi nastradali, moli da se oko mjera strpimo do jeseni

5 1 30
26.07.2022

Četiri mjeseca nakon što je Tomislav Tomašević postao zagrebački gradonačelnik, Davor Filipović je bio nemilosrdan. “Po Tomaševićevim izjavama, 18 godina se pripremao, četiri godine je bio gradski vijećnik, a sad daje izjave kao da je pao s Marsa. Građane boli briga kako dolazi na posao, biciklom ili pješice, od njega očekuju da rješava probleme”, objašnjavao je suvereno bivši i ne baš pretjerano uspješni Tomaševićev protukandidat.

Ono što se dogodilo u ta četiri mjeseca razotkrilo je, zaključivao je Filipović, nesposobnost Tomislava Tomaševića da upravlja gradom. Nije imao nimalo popusta za tešku situaciju u koju je novi gradonačelnik upao, preuzimajući na sebe i nasljeđe koje su mu ostavili upravo Filipović i njegovi stranački kolege, kao višegodišnji strateški partneri Milana Bandića u Zagrebu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Silnice sudbine. I malo USKOK-a

Sreća je, međutim, promjenjiva stvar. U jednom trenutku si, iako predstavnik najjače stranke u Hrvata, sramotno četvrti na izborima u glavnom gradu. Pa, četiri mjeseca kasnije suvereno dijeliš lekcije onome koji je pobijedio o tome da nema pojma. A onda, u drugom trenutku, tilih šest mjeseci kasnije – slaviš. Postao si gospodin ministar. I to izv. prof. dr. sc. ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Poklopile su se, jednostavno, silnice sudbine. I bivši ministar kojeg su sklonili u HNB nakon kompromitirajuće izjave koju je njegov bivši pomoćnik dao USKOK-u. I premijer koji tvrdoglavo želi vražjim novinarima i cijeloj javnosti pokazati da si, unatoč zagrebačkom debaklu, vrhunski kadar. I činjenica da u stranci, vrag će znati zbog čega, nitko baš više ne hita u Plenkovićevu Vladu.

Pješice, biciklom ili na valu shitstorma

Stvari, međutim, ipak nisu tako jednostavne. Nikad nisu, a to sad već pomalo i naslućuješ. Jer, baš teška situacija kakvu gordo nisi htio priznati zagrebačkom gradonačelniku (novom naravno, ne valjda Bandiću!) – zatekla te na mjestu u Vladi. Na mjestu ministra gospodarstva i održivog razvoja u vrijeme kad se, zbog rata i krize održivi razvoj stavlja na led, a izgledi gospodarstva djeluju otprilike kao rezultati prvog kruga izbora u Zagrebu za HDZ.

A građani? Eh, njih boli briga, što bi rekao jedan, kako dolaziš na posao, biciklom ili pješice. Boli ih briga što si tek krenuo loviti konce. Boli ih briga što u shitstormu koji dolazi........

© Telegram


Get it on Google Play