We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Marić odlazi u najgore vrijeme. Građani se pitaju: ‘Što se zbiva, treba li povlačiti lovu s bankomata’

6 1 1
09.07.2022

Da je nesigurnost ključna riječ za Hrvatsku (i mnogo šire) 2022. godine, ne treba pretjerano obrazlagati. Svaki posjet trgovini ili benzinskoj pumpi od proljeća naovamo sam za sebe vrišti “Frka!” mnogo plastičnije od bilo kakve novinske ili ekonomske analize.

No, analize ne prestaju samo na aktualnim cijenama. Najozbiljniji svjetski ekonomski autoriteti s ogromnim oprezom gledaju prema budućnosti, rastu inflacije i prijetnji recesije. Ako je ikad loše vrijeme za bilo kakve iznenadne poremećaje – onda je to upravo sada.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Što se događa?’

U Hrvatskoj je, međutim, kao grom iz vedra neba puknula vijest da odjednom odlazi ministar financija. Čovjek koji je u Vladi duže i od samog premijera Plenkovića. “Zašto odlazi Marić? Što se događa? Trebamo li povlačiti lovu iz banaka?”, pitanja su koja su potpisnika ovih redaka, prije prve jutarnje kave na terasi kvartovskog kafića dočekala nakon objave vijesti o Marićevoj ostavci. I koja su sigurno sebi postavljali mnogi građani, oni koji su posljednjih mjeseci već ludi od stresa koji im predstavlja svaki odlazak u kupovinu.

Odlazak ministra financija, ukratko, pogotovo ovako iznenadan, sam po sebi tako može postati djelić utega koji se vješa o vrat ekonomiji. Osim ako ga, je li, komunikacijski ne odradiš tako da ne ostane ni djelić nejasnoće, koja sama po sebi generira daljnju nesigurnost.

Odlazak i nesigurnost

No, u Hrvatskoj........

© Telegram


Get it on Google Play