We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

I HDZ i Đogaš svjesni su što im slijedi u Splitu u nedjelju. Zato su i imali tako nevoljku i mučnu kampanju

5 1 7
09.07.2022

Malo koja bitnija izborna kampanja djelovala je otužnije i izgubljenije od one koju je Zoran Đogaš, prstom nesretne sudbine, morao odraditi između dva kruga gradonačelničkih izbora u Splitu. Ivici Puljku nedostajalo je tek nešto više od jedan posto glasova da se priča zaključi u prvom krugu što bi, stječe se dojam, bio pravi blagoslov i za njegovog protukandidata i za stranku koja je Đogaša kandidirala i za onu nekolicinu visokih dužnosnika koji su pohodili Split u ova dva tjedna očekujući izvjestan nedjeljni poraz.

Stiče se dojam da su od Đogaša digli ruke svi koji su ga ugurali u utrku za koju je od samog početka bilo jasno da je jako, jako teško može dobiti. Nema bolje usporedbe od one s izvanrednim izborima u Ličko-senjskoj županiji 2019. godine, kad je HDZ u (tad) neuspješnom pokušaju detroniziranja odmetnutog župana Darka Milinovića u Liku na višednevno kampiranje slao gotovo sve ministre u Vladi. Gospoda iz Banskih dvora, jasno, donosila su sa sobom desetine milijuna kuna vrijedne razvojne projekte, a premijer je držao zapaljive govore.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sad je Plenković skoknuo na Splitski festival, grintajući o tome kako situacija u gradu očito nije normalna, jer da jest, onda bi situacija u prvom krugu bila obrnuta. Divna motivacija biračima – s kojom se igrao i zlosretni i politički dramatično limitirani HDZ-ov kandidat – poruči im da nisu........

© Telegram


Get it on Google Play