We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Državni vrh ritualno krši mjere, dok ih Stožer opravdava ciničnim dosjetkama. Ne, nemamo se čega bojati

1 3 137
04.03.2021

Ono što frapira je da su sve drskiji. Kad je davnog, drevnog travnja 2020. valjalo opravdati zašto se, dok cijela nacija dane provodi zakračunata u svojim domovima, dozvoljava vjerska svečanost koja kreće iz rodnog mjesta ministra zdravstva, imali smo more preporuka. Te stalne izmjene nosača križa, te razmak, te dezinfekcija, te zabrana praćenja građanima…

Poslije ljeta, kad je brzo postalo jasno da Hrvatska gleda u dramatičnih sedam mjeseci i potencijalnu tragediju, za vukovarsku Kolonu sjećanja su epidemiološka uputstva bila znatno škrtija. Ali, ostala je barem trunka simulacije odgovornosti.

Očekujući da će se 18. studenog okupiti znatno više od tad dozvoljenih 50 ljudi, Nacionalni stožer civilne zaštite preinačio je odluku o epidemiološkim mjerama točkom IV.a u kojoj stoji da se ograničenje broja ljudi na javnim okupljanjima ne odnosi na okupljanja organizirana radi obilježavanja blagdana. Podsjetimo, sve ovo se događalo u trenutcima kad je struka već tjednima praktički preklinjala vlast da značajno postroži epidemiološke mjere.

Nakon politikantskog i kalkulantskog jesenskog oklijevanja Vlade Hrvatsku je pogodio........

© Telegram


Get it on Google Play