We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Škoro neće postati 'Milan poslije Milana', ali njegova kandidatura mogla bi biti težak udarac za Plenkovića i HDZ

2 2 17
05.03.2021

Sjajna vijest za Tomaševića, ne baš dobra za Klisovića, vrlo loša za kandidate na desnici i užasavajuća za HDZ i pogotovo Andreja Plenkovića – sve to je rezultat neslužbene informacije o tome da je Miroslav Škoro prelomio i, nakon iznenadne smrti Milana Bandića odlučio uskočiti u utrku za gradonačelnika Zagreba.

Tako se, još jednom, dramatično mijenja cijeli krajolik zagrebačkih izbora, a sve pripremljene taktike moraju se ili baciti u smeće ili radikalno dorađivati. Prije samo tri mjeseca izgledalo je prilično sigurno da će cijeli lijevi centar zajedno na izbore jer bi to bio najsigurniji način da se s vlasti makne koaliciju Bandića i HDZ-a. Onda su Tomašević i zeleno-lijeva koalicija odlučili ići sami.

Pa je Peđa Grbin dao crveni karton kandidaturi Gordana Marasa i raspuštena su tijela zagrebačkog SDP-a, kako bi u igru ušao Joško Klisović. Zatim se u stilu dramatične sapunice rasplinula priča o tome da bi poznati manager i čelnik Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić mogao biti HDZ-ov kandidat za Zagreb, što je posebno teško primio Andrej Plenković.

Onda je u tragičnom raspletu prošle nedjelje, iznenada umro gradonačelnik Milan Bandić, što je ponovno ispremiješalo odnose i ambicije na izborima koji će se održati 16. i, bude li trebalo, 30. svibnja.

Škorino izgledno ulijetanje u grupu onih koji će ciljati prije svih na birače koji su uporno dva desetljeća zaokruživali ime Milana Bandića još jednom je dramatično promiješalo karte. Čelnik Domovinskog pokreta, naime, u svibnju ne bi trebao biti puka epizodna figura.

Štoviše, kad bi se sudilo prema rezultatima predsjedničkih izbora, Škoro bi bio vrući favorit za drugi krug i vrlo ozbiljan takmac za konačnu pobjedu. U Zagrebu je 22. prosinca 2019. godine, u prvom........

© Telegram


Get it on Google Play