We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Uspješan poduzetnik iz Zagreba: ‘Godinama sam znao voziti posve pijan. Danas me prenerazi pomisao što se sve moglo desiti’

5 0 2
25.12.2020

Ova priča dio je serijala napravljenog za kampanju Razmisli, s ciljem edukacije javnosti o odgovornom konzumiranju alkohola.

Jedno jutro sam se probudio i krenuo na posao. Ispred zgrade sam shvatio da mi nema auta. Nisam se sjećao prijašnje večeri. Nazvao sam kolegu da mi pomogne u potrazi; u džepovima odijela pronašao sam račune iz lokala i prema njima smo gledali gdje sam bio te noći. Obilazili smo te lokacije i na kraju pronašli moj auto u garaži Kaptol centra.

U to vrijeme bio sam alkoholičar i nisam shvaćao niti prihvaćao koliki je problem sjesti u auto pod utjecajem alkohola. Događalo mi se to na dnevnoj bazi. Vozio sam takav i na službeni put. Odvozio bih i po nekoliko stotina kilometara u neki drugi grad, uspješno odradio posao, vratio se u Zagreb, a da se nisam sjećao kako sam uopće došao, niti kojim sam putem vozio.

Jednom prilikom imali smo okupljanje u restoranu. Dosta se popilo i krenuo sam prema kući. Vozio sam dosta brzo, a na raskrižju Savske i Vukovarske lovio sam žuto svjetlo. Cesta je bila mokra i auto mi je proklizao. Malo mi je falilo da ne završim omotan oko stupa. U normalnom stanju nikada ne vozim rizično, ni za sebe ni za ostale u prometu.

Kada me jedne večeri zaustavila policija, otvorio sam prozor tri centimetra, tek toliko da kroz taj otvor mogu progurati vozačku. Bilo nas je više u autu i sigurno smo smrdjeli na alkohol. I to je prošlo. Vjerojatno sam im djelovao normalno, bio sam uredan, obrijan, u košulji i kravati. Policajac je pogledao vozačku, zahvalio se, a pet minuta nakon toga mi smo ponovno pili na nekom šanku.

Jednom prilikom ozbiljno sam ugrozio sebe i........

© Telegram


Get it on Google Play