We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sezona iskupljenja za Clipperse

3 0 0
24.12.2020

Košarkaški bubble u Orlandu bio je uistinu jedinstven. Nadamo se da će takav i ostati i da se neće ponoviti, ali ne možemo reći da unutar balona nije igrana zanimljiva košarka. Vidjeli smo niz ekipa koje su nadmašile očekivanja. Blazersi su junački potegnuli i izborili playoff. Sunsi su odradili osam utakmica bezgrešnog basketa. Denver je naizgled pronašao formulu za budućnost — 40 poena po utakmici Jamala Murrayja. Miami je dogurao do finala kada to nitko od njega nije očekivao, rokajući trice i gušeći suparnike obranom reketa.

Dok su neke ekipe zabljesnule, pa makar samo na trenutak, dvije su razočarale. Heat je probušio balon Bucksa, okrutno kao kakav zlikovac u filmovima, i Milwaukeejeva se sezona ispuhala do neprepoznatljivosti, puna vrućeg zraka i ničega više. No, čak više od Giannisa i društva razočarali su momci koji su po mnogima bili prvi favoriti za naslov. Kawhi Leonard i Paul George ispustili su prednost od 3-1 u seriji protiv Denvera kao kakvi amateri, unatoč tome što su imali dvoznamenkastu prednost i u petoj i u šestoj utakmici serije.

Potpuni raspad, tako bi se mogao opisati finiš sezone za Clipperse, koji će u 2021. možda imati i posljednju šansu u sljedećih nekoliko godina da budu konkurentni za naslov.

Jednom kada ova godina završi, a nadamo se da neće završiti u još jednom balonu, Clippersi će ostati sa samo sedmoricom igrača na rosteru. Na njemu neće biti Paula Georgea i Loua Williamsa kojima ističe ugovor, a vjerojatno ni Kawhija Leonarda i Sergea Ibake koji imaju player option za narednu sezonu, iako bih rekao da će Ibakin ostanak prije svega biti uvjetovan Georgeovom i Leonardovom odlukom. S obzirom na nesigurnost oko budućnosti u........

© Telegram


Get it on Google Play