We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ovaj Tampin naslov zauvijek će se gledati kroz Bradyjevu prizmu. Ali bio je to trijumf kolektiva

3 0 0
10.02.2021

Gigantska, metaforička, od čistog zlata izlivena bista Toma Bradyja, u NFL kanonu veća od kipa Isusa Iskupitelja koji raskriljenih ruku stoji nad Rio de Janeirom, dobila je još jedan sloj pozlate. Rasprave o najvećem quarterbacku svih vremena trebale su stati 2019. kada je Brady uzeo svoj šesti naslov i digao se za glavu iznad konkurencije, a svojim prvim naslovom izvan New England Patriotsa i okvira kojeg je postavio Bill Belichick trebale bi se konačno ugasiti.

Njegovi Tampa Bay Bucaneers, ekipa koja lani nije ni uspjela ući u playoff, došla je do svog prvog naslova od 2002., kada je — predvođena defenzivnim koordinatorom Tonyjem Dungyjem i njegovom (r)evolucionarnom obranom Tampa-2 koja je vratila tri (3) presječene lopte za touchdown — svladala Oakland Raiderse u velikom finalu. Brady je odradio utakmicu bez greške. Bez jedne jedine greške.

Ofenzivni koordinator Byron Leftwich u koordinaciji s trenerom Bruceom Ariansom nije puno prilagođavao svoj plan solidnoj, ali ne i spektakularnoj obrani Chiefsa. Bucsi su čitavu godinu probijali na prvom downu, računajući da ih Brady može izvući na trećem te su istu filozofiju primjenili i u Super Bowlu. Izvodeći akcije uglavnom iz 11 i 12 personnela, u kojem je Rob Gronkowski imao ulogu glavnog blokera budući da je imao prednost u odnosu na nemušte linebackere Chiefsa, probijali su četiri puta zaredom na prvom downu, dok Chiefsi nisu odlučili spuštati dodatnog safteyja u box kako bi zatvorili Leonarda Fournettea i Ronalda Jonesa. Jednom kada su otkrili svoju ruku, Bucsi su počeli bacati iz play-actiona, što je Bradyu otvorilo srednje rute koje je bez problema pogađao.

Čitavu utakmicu Tampa je pratila recept uspostavljen krajem prve četvrtine — run, run, run — play-action, play-action, play-action. Do prvog touchdowna imali su Bucsi samo jedno jedino čisto bacanje na prvom downu, sve ostale akcije pratile su prethodnu formulu. Na kraju utakmice imali su 29 bacanja i 33 probijanja, a Brady je završio dvoboj sa 201 jardom i tri touchdowna.

Ovaj Tampin naslov zauvijek će biti individualiziran kroz Bradyjevu........

© Telegram


Get it on Google Play