We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nestvarni Brady i troglava zvijer u Super Bowlu. Wow

5 0 0
28.01.2021

Pitate li mene, odgovorit ću vam kako je numerologija čista glupost, u rangu horoskopa i gatanja. No, ni ja ne mogu poreći kako postoji određena vrsta aure oko broja 10. Budući da ljudi imaju 10 prstiju na rukama, on je postao osnova najrasprostranjenijeg matematičkog sustava. Desetljeća su najčešći način na koji obilježavamo značajne periode vlastitog života, a godišnjicama koje su bazirane na njemu dajemo posebno značenje. Deset zapovjedi osnova su kršćanstva i judaizma. Kvragu, desetke su kroz povijest bili i najplemenitiji nogometaši u svojim ekipama i desetku nije mogao nositi bilo tko.

Kad pričamo o američkom sportu, samo je šačica atleta uspjela 10 puta doći do finala u četiri najvećim sporta. U MLB-u to su uspjeli samo Yogi Berra i Joe DiMaggio, dvojica velikih Yankeeja 1940-ih i 1950-ih. U košarci je to pošlo za rukom LeBronu Jamesu, Kareemu Abdulu-Jabbaru, Samu Jonesu i Billu Russellu. U NHL-u ta brojka raste, samo zahvaljujući Montreal Canadiensima koji su od 1956. do 1979. igrali čak 16 puta u finalu Stanley Cupa, ali i ondje uključuje samo šačicu igrača u više od 130 godina natjecanja (ukoliko u računicu uključimo Challenge Cup eru). No, u footballu to nitko nije napravio.

Do jučer. Tom Brady igrat će u svom 10. Super Bowlu.

J.R.R. Tolkien je, opisujući Aragorna, napisao “staro, ako je jako, ne vene”, a njegov se stih može iskoristiti i izvan okvira Međuzemlja. S 43 godine na leđima Brady je i dalje jak, dovoljno jak da nosi franšizu do najveće utakmice, da ruši rekorde i da potvrđuje kako je Najveći. Do jučer je najsnažniji argument za njegov GOAT status bila činjenica da bi, ako bismo razdvojili njegovu karijeru na polovice, svaka polovica zaslužila uvrštenje u........

© Telegram


Get it on Google Play