We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gdje su stambeni kontejneri, šatori i agregati iz državnih robnih zaliha?

4 52 2998
01.01.2021

Razorni potres koji je u utorak odnio sedam ljudskih života potpuno je razrušio ili učinio nepogodnima i opasnima za stanovanje barem tisuću stambenih jedinica na području Sisačko-moslavačke županije, ponajviše u Petrinji, Glini te okolnim selima i njihovim zaseocima.

Najviše poginulih, čak njih pet, pronađeno je u malenome selu Majske Poljane nedaleko od Gline. Najveći broj onih koji su ostali bez svojih kuća i domova ne želi napustiti svoja mjesta stanovanja jer se moraju nastaviti brinuti o svojim kravama, svinjama, konjima, kozama, ovcama i peradi te radije spavaju u automobilima pokraj svojih srušenih domova nego da odu u ponuđeni smještaj u hotelima, apartmanima ili vojarnama.

Pomoć koja je u ogromnim količinama organizirano ili spontano poslana iz svih krajeva Hrvatske nažalost nije uključivala i odgovarajući broj stambenih kontejnera, kamp kućica i šatora te je velik broj stradalnika, ponajviše onih koji su ostali na svojim seoskim gospodarstvima, proveo prvu i drugu noć nakon potresa u svojim automobilima.

Prema izjavi ravnatelja Civilne zaštite Damira Truta u srijedu je na područje Gline i Petrinje stiglo 18 stambenih kontejnera, a u narednim danima treba stići još njih 80, i to iz donacija turističkih tvrtki. Prve procjene upućuju da je taj broj višestruko manji od potrebnoga i nije jasno zbog čega nisu iskorištene državne robne zalihe u........

© Telegram


Get it on Google Play