We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ekskluziv: Penavin tata nedavno kupio ogromno zemljište. Sada tamo grade cestu pa će država otkupljivati za velik novac

3 9 186
20.02.2021

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, čini se, napravio je sjajan posao kada je Općinskom sudu u Vukovaru u lipnju 2016. godine, tijekom svog prvog mandata, poklonio četiri mopeda, 12 printera i tri tonera, ukupne vrijednost 83.520 kuna. Naravno, Penava donaciju nije platio iz svog džepa; bio je to dar sudu u ime grada na čijem je čelu.

Zbog toga izgleda kako Penava i njegova uža obitelj, u konkretnom slučaju njegov otac Ante Penava, na Općinskom sudu u Vukovaru uživaju poseban tretman. Jedino tako moguće je objasniti zašto na tom sudu novinaru Telegrama ne žele dati javni dokument kakav se u drugim sudovima dobiva brzo i jednostavno.

Tražili smo, naime, kupoprodajni ugovor kojeg je Penavin otac 28. svibnja 2019. sklopio sa Svetlanom Adžagom iz Vukovara, od koje je u blizini Bršadina kupio oranicu veličine 9.410 metara četvornih. Taj ugovor i to zemljište ne bi bili ni po čemu zanimljivi da se oranica, sada u vlasništvu oca Ivana Penave, ne nalazi na trasi buduće vukovarske obilaznice.

Telegram je imao informaciju da je oranica plaćena značajno više od cijene poljoprivrednog zemljišta u tom dijelu Hrvatske, jer se sve obavljalo u žurbi, a u planu je bila i sadnja voćnjaka. Svetlana Adžaga, bivša vlasnica oranice nešto manje od........

© Telegram


Get it on Google Play