We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Arizona raste

4 0 0
07.01.2021

Volite li sigurnost i pouzdanost, kupite Volvo i okanite se NFL-a. U američkom nogometu nema sigurnosti. Par ozljeda, par krivih taktičkih odluka, malo nesreće i vaša ekipa može se od ozbiljnog izazivača pretvoriti u kantu za napucavanje. Uzmite za primjer Steelerse koji su ove godine dogurali do omjera 11-0 oslanjajući se na čvrstu obranu i horizontalni, metodični napad, samo da bi izgubili četiri utakmice od zadnjih pet upisujući poraze poput ekipa kao što su Washington i Cincinnati te sad moraju strepiti pred Wild Card utakmicu s Clevelandom koji ih je ionako dobio u nedjelju puno lakše nego što to sugerira konačni skor 24-22, budući da je početkom četvrte četvrtine bilo 24-9 za Brownse.

Steelersi su samo jedna od ekipa koje bi mogle postati žrtvom lošeg tempiranja forme ili, ako mene pitate, žrtvom laganja sebe same. Ako ste gledali Steelerse kroz sezonu, bilo je jasno da se ne radi o 11-0 momčadi. Jesu li Steelersi igrali kao ekipa za playoff? Apsolutno. Jesu li igrali kao momčad s realnim šansama za Super Bowl? Da. No, jesu li igrali kao favoriti za osvajanje naslova što skor 11-0 sugerira? Ni u ludilu.

Rezultat, osobito rezultat sredinom sezone, zna varati. Chicago Bearsi su to jako dobro ilustrirali tijekom sezone. Momčad za koju navijam startala je u godinu omjerom 5-1, ali ako ste gledali kako igra, bilo je jasno da je to momčad koja zaslužuje omjer 3-3 i koja je postala još dvaput lošija kada je Mitcha Trubiskog zamijenila Nickom Nepokretnim Folesom. Bearsi su izgubili šest utakmica zaredom nakon tog sjajnog početka, vratili su Trubu u prvi sastav te nekako uspjeli izboriti omjer 8-8 i plasman u playoff.

Ušli su u doigravanje nauštrb još jedne ekipe čija je sezona bila puna oscilacija. Arizona Cardinals startali su u godinu omjerom 5-2 samo da bi izgubili šest od sljedećih devet utakmica i u posljednjem kolu izletjeli iz playoffa. Šteta za njih. Cardsi su, bit ću potpuno iskren, bili bolja momčad od Bearsa kroz sezonu, ali u NFL-u nema sigurnosti i pouzdanosti. Nekoliko pogrešaka i sezona koja traje svega 16 utakmica će vam se nemilosrdno osvetiti.

Bez obzira na kiks, Cardinalsi su pokazali rast u odnosu na lani, i to ne baš mali

........

© Telegram


Get it on Google Play