We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Bio sam u Beogradu na izložbi o Vlahi Bukovcu. Vrijedna je, ali ima jedan problem

4 1 6
27.02.2021

U Beogradu ovih dana vlada nekakva čudna živost, koju bismo parafrazirajući Matvejevića mogli nazvati ‘između pandemije i normalnosti’. S jedne strane, sve se zatvara u 20 sati i redovi ispred covid-ambulanti su postojani, a s druge ulice i lokali su puni ljudi i osjeća se nekakav optimizam, svakako potaknut činjenicom da je u toku masovno cijepljenje i da praktično nema čovjeka s kojim sam komunicirao za vrijeme boravka tamo, a da nije već primio barem jednu dozu cjepiva ili će se to dogoditi kroz par dana.

Istovremeno, izabran je i novi patrijarh SPC-a, a kulturni život se održava u najvećoj mogućoj mjeri. To posebno vrijedi za galerije, koje su ionako najmanje rizična mjesta, ali teško da je ta činjenica razlog velike posjećenosti izložbe koja upravo traje u Galeriji SANU na Knez Mihajlovoj ulici. Naime, izložba posvećena Vlahi Bukovcu, pod naslovom ‘Vlaho Bukovac: slikarstvo neprolazne lepote’, koja je otvorena još 24.12., s idejom trajanja do 28.3. mogla bi čak i biti produžena, budući da interes ne jenjava.

Istina je da se Galerija SANU nalazi na jednom od najprometnijih pješačkih koridora u gradu, isto tako nikada ne naplaćuje ulaz, no posjećenost je........

© Telegram


Get it on Google Play