We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

USKOK javlja da su Bandiću nosili vreće keša. Samo podsjećamo, riječ je o Borasovom skoro počasnom doktoru

1 0 0
03.07.2021

Pet milijuna kuna u aferi Advent, koje je podijelio sa svojim intimusima, 50.000 eura koje mu je iz vreće istresao ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i niz uhićenih, podmićenih suradnika. To je dosadašnji saldo višemjesečnih USKOK-ovih izvida o mreži koju je godinama pleo, njegovao i održavao pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. I dok ovih dana USKOK privodi i otkriva detalje Bandićevog kriminalnog perpetuum mobilea, ne valja smetnuti s uma da se radi o nesuđenom počasnom doktoru Zagrebačkog sveučilišta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Rasan političar”, “veliki gradonačelnik”, “dragi prijatelj”, “pouzdani podupiratelj” – ovo su samo neki od epiteta kojima je aktualni rektor Damir Boras cifrao pokojnog Bandića. Kulminacija je uslijedila nakon Bandićeve smrti. “Sveučilišni grad Zagreb izgubio je velikog gradonačelnika, ali i prijatelja koji je puno pomagao Sveučilištu u Zagrebu, koji je činio taj grad sveučilišnim. Zato smo zahvalni za život Milana Bandića i zadržat ćemo ga u srcu”, iskreno pogođeno zborio je Boras pred HNK uoči komemoracije dragom prijatelju i pouzdanom podupiratelju.

Prvo je Bandić Borasovoj kliki dijelio priznanja…

Dragi prijatelji, Bandić i Boras, zaista se jesu godinama pouzdano podupirali. Prvo je gradonačelnik rektoru u svibnju 2016. dodijelio Nagradu Grada Zagreba i pripadajući novčani dio u iznosu između 20.000 i 30.000 kuna. Boras ga baš u tom trenutku, držeći emotivan govor, naziva “dragim prijateljem i pouzdanim podupirateljem”. Borasovog prorektora, sveučilišnog kadrovika Antu Čovića, Bandić je istim priznanjem ovjenčao 2014., a Borasovog suradnika i omraženog dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića, Bandić je nagradio još 2013.

U Odboru za javna priznanja, koji je amenovao nagrade ovom sveučilišnom trojcu, između ostalih su sjedili sam Bandić, prekjučer uhićena Ana Stavljenić-Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević, Previšićeva doktorandica i donedavna članica Sveučilišnog savjeta, plemenito zamišljenog tijela koje je trebalo nadzirati zakonitost rada Sveučilišta u Zagrebu.

…a onda se Boras pokušao pošteno ‘revanširati’

A onda je, u ožujku 2019., poput detonacije odjeknula vijest da se Borasovo i Čovićevo sveučilište namjerilo Bandiću dodijeliti počasni doktorat, ponosno, besramno i usprkos svim uvriježenim akademskim običajima. Inicijativa je formalno potekla, ne zaboravimo mu ime, od tadašnjeg dekana Muzičke akademije Dalibora Cikojevića, no način na koji je Boras u........

© Telegram


Get it on Google Play