We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

U EU fondovima stoji 28 milijuna kuna za mlade. Država godinu i pol nije u stanju raspisati natječaj

6 0 0
19.12.2020

Derutna stara škola u malom slavonskom mjestu koja, nakon obnove i uređenja, postaje mjesni centar za mlade; tu se sastaju, imaju pristup uslugama poput savjetovanja, raznih radionica, sve do pristupa internetu i raznim strukturiranim aktivnostima za provođenje slobodnog vremena. Nešto zapadnije, u zagrebačkoj regiji, radi se na projektima za razvoj prijekopotrebnih, građanskih kompetencija mladih. Malo dalje, prema Rijeci, formiraju se klubovi za mlade u kojima ih se educira o potrebnim vještinama za izlazak na tržište rada.

Još južnije, mobilni centar za mlade koji opremljenim autobusom mladima ciljano donosi nužnu edukaciju u njihova mala, često zabačena mjesta. Sve ove ideje udruga, koje rade s mladima diljem Hrvatske, još su uvijek samo njihove daleke želje. Naime, za njihovo prevođenje u stvarnost, nužna su financijska sredstva; lokalci, za ove projekte, spasonosno računaju na novac predviđen iz EU fondova, no država uporno, više od godine i pol, ne raspisuje EU natječaj za mlade.

Radi se o gotovo 28 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda (ESF) koje bi, temeljem natječaja, trebalo podijeliti udrugama i njihovim programima usmjerenim mladima. To se, međutim, ne događa najmanje godinu i pol, odnosno od lipnja 2019. za kada je raspisivanje natječaja inicijalno bilo predviđeno. Očekivani datum objave natječaja od tad je prebačen nekoliko puta; s lipnja 2019. na rujan 2019., posljednje na kolovoz ove godine, kada se još jednom baš ništa nije dogodilo.........

© Telegram


Get it on Google Play