We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Netko konačno mora odgovoriti. Postoji li Sveučilište u Zagrebu zbog studenata ili sretnika zaposlenih u Rektoratu?

4 1 9
06.03.2021

Prije petnaestak dana javio mi se jedan student zagrebačkog sveučilišta i ispričao da ima hitnu situaciju koju mora riješiti u administraciji Sveučilišta, no prijeko potrebna služba Rektorata bila mu je posve nedostupna. Na desetak ponuđenih telefonskih brojeva nitko mu se nije javljao, na mailove mu nitko nije odgovarao, a rok za rješavanje problema opako se bližio.

Dečko je na kraju stavio ruksak na leđa i na nekoliko lokacija u gradu, po kojima su razmještene službe Rektorata nakon potresa, krenuo tražiti danima nedostupnu osobu koja je zadužena za njega i njegov specifičan problem. Ta je osoba jedna od 215 zaposlenih u masivnom Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Uz svojih 214 kolega, zadužena je za administriranje Sveučilišta od 70.000 studenata.

S obzirom na enorman rast zaposlenih u posljednjih šest i pol godina rektorskog mandata Damira Borasa, Rektorat bi za studente i zaposlenike Sveučilišta trebao funkcionirati kao dobro uštimana urica, na neprestanoj usluzi svima koji su Universitas Studiorum Zagrabiensis izabrali za mjesto svog studija ili rada. To, međutim, nije tako.

Čak 87 novozaposlenih u Rektoratu za mandata rektora Borasa nije zaposleno zbog usložnjenih poslova Sveučilišta, većeg broja upisanih studenata (škole i fakulteti već godinama vrlo opipljivo osjećaju depopulaciju) ili mnogobrojnih kompleksnih projekata koje Sveučilište provodi. Novi zaposlenici tu su došli po vrlo prizemnom, banalnom ključu.

Na primjer,........

© Telegram


Get it on Google Play