We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Prije 20 godina ova su trojica mladića debitirala u Formuli 1. Dvojicu ćemo gledati i u ovoj sezoni

2 1 6
10.03.2021

Zadnja izmjena: 10. ožujka 2021.

Postoje povijesni trenuci, oni u kojima se određuje budućnost nekog sporta, a ponekad nema šanse da ste ih svjesni onda kad se odvijaju pred vašim očima. U Formuli 1, primjerice, postoje vozači čije debije svi pamte. Većina ljubitelja ovog sporta naizust će vam znati ispričati sage o prvim nastupima Michaela Schumachera, Sebastiana Vettela, Lewisa Hamiltona, Jeana Alesija ili pak oca i sina Villeneuvea. Nisu to bile pobjede iz prvog pokušaja, ali nedvosmislena pokazivanja kasnije veličine svakako jesu.

Nino Farina i, računamo li Indy 500, Johnnie Parsons u statistici imaju ubilježene pobjede u prvim nastupima, zato što je do njih došlo 1950., u prvoj sezoni Svjetskog prvenstva. Giancarlo Baghetti taj je podvig napravio 1961., u prvoj sezoni novih, drastično izmijenjenih pravila, pod čudnim okolnostima. FISA (Federazione Italiana Scuderie Automobilistiche) je uspjela s Ferrarijem dogovoriti najam jednog primjerka novog modela 156, slavnog bolida s njuškom morskog psa koji će izdominirati sezonom, dovesti Phila Hilla do titule, a njemačkog plemića Wolfganga von Tripsa u smrt.

Ideja je bila promovirati mlade talijanske vozače, a Baghetti je prvi dobio priliku i fenomenalno je iskoristio. U prva tri nastupa zabilježio je tri pobjede — prvo u neprvenstvenim utrkama u Siracusi i Napulju, a potom i na Velikoj nagradi Francuske u Reimsu, nakon odustajanja tvorničkih, snažnijih Ferrarija i velike borbe s Danom Gurneyom u Porscheu. No, Baghetti više nikad u karijeri neće uspjeti ponoviti ništa slično, mada je još iste sezone ostvario jednu neprvenstvenu pobjedu i s Porscheom. Sada u tvorničkom, ali mnogo slabijem Ferrariju, 1962. je ostao u dubokoj Hilllovoj sjeni, mada je nadmašio cjenjenije momčadske kolege, uključujući Ricarda Rodrígueza, a potom otplutao izvan svjetala F1 pozornice…

Talijan je svakako bio dobar vozač, kasnije je 1966. Abarthom 1000 postao i europski prvak u klasi u ETCC-u, potom uspješan novinar i fotograf, ali ne i prava F1 legenda, kako bi se moglo pretpostaviti na bazi debitantske prvenstvene pobjede, pothvata koji, 60 godina kasnije, više nitko nije ponovio.

Za razliku od Montoye, nije igrao za raju. Za razliku od Kimija, nije zanemario taktiku. Pa ipak je barem pola karijere proveo u nižerazrednom Vratniku

Ove godine imamo trojicu debitanata — to su Yuki Tsunoda, Mick Schumacher i Nikita Mazepin, ali prilično je jasno da nitko od njih neće, ma što kasnije napravio u karijeri, pobijediti u prvom nastupu. Dakako, druga bi priča bila da neki debitant vozi Mercedes-AMG F1 W12 E Performance, današnji ekvivalent Baghettijevu debitantskom bolidu.

Ipak, ne smijemo zaboraviti da je vrlo teško boriti se za sam vrh u debiju: u posljednjih 60 sezona, nakon Baghettija, u prvom su nastupu vodili još samo Jacques Villeneuve, Hamilton i, u svom jedinom, bizarnom F1 nastupu, Markus Wilkenhock u Spykeru na kišnoj Velikoj nagradi Europe 2007. Svakako se vrijedi prisjetiti i dvojice velikana koji su u prvom nastupu osvajali pole position, Marija Andrettija i Carlosa Reutemanna (i Villeneuve mlađi je to uspio), te najbržeg kruga u debiju Nice Rosberga. Ponegdje ćete pronaći i podatak kako je Masahiro Hasemi ostvario najbrži krug u jedinom F1 nastupu, na onoj ludoj kišnoj utrci u Japanu 1976., ali to je odavno opovrgnuto. Čak i plasirati se na podij u debiju iznimno je teško: u 40-ak godina koliko pratim ovaj sport, to je, osim Villeneuvea i Hamiltona, uspio još samo odnedavno iz F1 umirovljeni Kevin Magnussen.

Trojac za budućnost

Uglavnom, shvatili ste, jako je teško nametnuti se već u debiju i tek retrospektivno možemo ocijeniti veličinu neke generacije debitanata. A u ‘mojem’ vremenu, dvije su nedvojbeno najkvalitetnije berbe bile one iz 1984. i 2001., pri čemu, nažalost, gotovo nitko iz njih nije ostvario svoje puni potencijal.

Impresivan je bio i Sennin veliki konkurent iz Formule 3, Martin Brundle. On je svoj Tyrrell dovezao do 19. mjesta i bio najbrži među vozačima bolida bez turbo motora. Momčadski kolega, također debitant, Stefan Bellof, smjestio se četiri mjesta iza njega na gridu. Debitirala su i dvojica francuskih vozača, koje ipak smatram manje bitnima u ovoj priči. François Hesnault u dvije će sezone voziti za Ligier, Brabham i Renault, nipošto slabe momčadi, ali neće ostvariti........

© Telegram


Get it on Google Play