We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

McLaren bi mogao profitirati od promjene pravila i vratiti se u sam vrh Formule 1

5 1 6
06.03.2021

Zadnja izmjena: 6. ožujka 2021.

U prvom dijelu priče o McLarenu bilo je riječi o nastanku i turbulentnim godinama nakon smrti osnivača. No, prava legenda o ovoj momčadi nastala je tek u desetljeću kojim je, uz sitnije prekide, vladala: 1980-ima, kao i u opstanku na vrhu ili pri njemu nakon njih.

Woking u engleskoj grofoviji Surrey jedan je od satelitskih gradova britanske metropole te do njega možete doći čak i londonskom podzemnom željeznicom. Ondje se hvale prvim krematorijem u Engleskoj i time što je H.G. Wells u Ratu svjetova odabrao upravo Woking kao mjesto spuštanja Marsovaca. Paul Weller je odrastao ondje i posvetio gradu ne baš pohvalnu Town Called Malice. Ukratko, bilo je to mjesto odakle pobjegneš čim ti se pruži prilika za to.

Osim ako si Ron Dennis.

Rođen u Wokingu 1. lipnja 1947., već sa 16 godina napustio je školu i zaposlio se kao automehaničar pripravnik. U svijet utrka ušao je slučajno, premještajem na radno mjesto u Cooper, tada podružnicu tvrtke za koju je radio. Zaraza je bila trenutačna — već je sa 22 godine postao glavni mehaničar na bolidu Jacka Brabhama (desetljeće i više mlađi od većine ostalih mehaničara u paddocku) — ne više, dakako u Cooperu, nego u Australčevoj momčadi. Po njegovu umirovljenju nije ostao u momčadi nedavno preminulog Rona Tauranaca, nego pokrenuo vlastiti F2 projekt, ne baš jako uspješni Rondel.

Ne bi me iznenadilo da im se već ove sezone zalomi pobjeda, a tipujem da bi upravo oni mogli biti najveći dobitnici velike promjene pravila koja nam dolazi nagodinu

Uslijedili su novi pokušaji, sve uspješniji, uz Marlborovu financijsku potporu; nikotinski je gigant, impresioniran uspjesima tadašnje momčadi Project Four, naposlijetku instalirao Dennisa u McLarenovu F1 momčad, a on je onamo poveo i Johna Barnarda, svog glavnog konstruktora. Barnard je 1981. konstruirao prvi bolid od ugljičnih vlakana u povijesti Formule 1. McLaren MP 4/1 bio je preokret u konstrukciji bolida i gotovo 10 godina je McLarenu garantirao mjesto u prvim startnim redovima i na pobjedničkim postoljima. Čak i MP 4/5B iz 1990. je u osnovi Barnardova konstrukcija.

U prvoj se sezoni MP 4 ipak nije pokazao prijelomnim, kakvim ga danas smatramo. Uistinu, bolidi od kompozitnih materijala ubrzo će postati norma, ali u 1981. je John Watson uspio doći do samo jedne pobjede i šestog mjesta u poretku vozača, plasmana jednakog onom koji je McLaren postigao u ekipnom poretku. Čemu nije pomoglo ni konstantno razbijanje bolida drugog vozača, Andree de Cesarisa, koji je sezonu završio sa samo jednim bodom. Dennis je znao da mu za iskorak prama vrhu treba netko poseban, vozač koji pored umijeća na stazi ima i sposobnost sugerirati tehnološka poboljšanja na bolidu i motivirati momčad na dodatne napore. Poznavao je takvog vozača, najboljeg od svih, vrlo vjerojatno i najboljeg u povijesti u tom razvojnom dijelu, ali problem je bio što je taj u tom trenutku imao posve drugačije životne planove.

Asovi u rukavu

Posebna atrakcija trkaćih vikenda u sezonama 1979. i 1980. bile su Procar utrke, nadmetanje trkaćih inačica BMW-a M1, u kojima su nastupali ponajbolji tadašnji vozači Formule 1 te poneki gost sa strane. Dennisov Project Four pripremao je većinu automobila, a s jednim i nastupao u seriji. Vozio ga je Niki Lauda i osvojio prvu Procar titulu 1979., prije nego što je potkraj sezone zaključio kako mu se “više ne da voziti u krug” i otišao iz Formule 1. Hans-Joachim Stuck vozio je za Project Four sljedeće sezone i vodio u prvenstvu prije posljednje dvije utrke, a onda s dva odustajanja pao na treće mjesto, prepustivši titulu Nelsonu Piquetu.

Dennis je znao da mu je Lauda najbolja prilika za uspjeh, karika koja nedostaje u pretvaranju McLarena u pobjedničku momčad.

Međutim, Austrijanca utrke nisu zanimale, posvetio se vođenju vlastite aviokompanije. Postojao je samo jedan izazov koji Lauda ne bi mogao odbiti, te se Dennis obratio Johnu Hoganu iz tvrtke Philip Morris, a ovaj nagovorio šefove korporacije da daju Laudi nemoralnu ponudu, onu koju se uistinu nije moglo odbiti, jer su mu tri milijuna........

© Telegram


Get it on Google Play