We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kako Rimac uopće zarađuje i zašto Porsche upumpava toliki novac u kompaniju

2 1 38
11.03.2021

Porsche je objavio da povećava svoj udio u Rimac Automobilima sa 15,7 na 24 posto. Radi se o ulaganju od 70 milijuna eura, kojim će postati drugi najveći dioničar u kompaniji, nakon osnivača Mate Rimca. Prošlog tjedna neki mediji su objavili da će njemački proizvođač automobila preuzeti 50 posto Rimac Automobila, no to je ubrzo demantirano.

Iako je Rimac već neko vrijeme svojevrsna zvijezda među proizvođačima automobila jer se radi o vrlo mladoj kompaniji, postoje tek 10 godina, a već su u određenim segmentima u samom svjetskom vrhu, mnogima, uglavnom u Hrvatskoj, i dalje nije jasno čime se oni zapravo bave. Iz njihovih pogona ne izlaze stotine ili tisuće automobila, pa se često postavlja pitanje od čega žive?

Razvijaju komponente za druge proizvođače automobila

Žive od razvoja i prodaje komponenti drugim proizvođačima automobila. Lutz Meschke, jedan od ključnih ljudi Porschea u ponedjeljak je izjavio da su Rimac automobili na dobrom putu da postanu jedan od ključnih dobavljača za Porsche, ali i druge proizvođače, u segmentu visoke tehnologije. Rekao je i da je Porsche od Rimca već naručio razvoj “visoko inovativnih” serija komponenti.

Mate Rimac je u studenom prošle godine objavio video u kojem predstavlja rezultate poslovanja za prva tri kvartala 2020., ali osim financijskih podataka objasnio je i koje komponente rade za druge proizvođače. Radi se uglavnom o baterijskim i pogonskim sustavima, ali i ostalog što se može vidjeti na njihovim automobilima. Concept One i Concept Two zapravo i služe za demonstraciju što sve inženjeri Rimac Automobila mogu........

© Telegram


Get it on Google Play