We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Suludo iskustvo Drage Hedla: ‘U stan mi je došao nepoznat čovjek i pokušao me podmititi debelom kovertom’

3 5 55
08.02.2021

– Ovo je nagrada za vaš trud – rekao mi je Mirko Č. (prezime poznato uredništvu) u ponedjeljak navečer, 1. veljače u radnoj sobi mog osječkog stana i iz džepa izvadio presavijenu bijelu omotnicu. Ustao je s dvosjeda i kovertu stavio na klupčicu prozora.

– Kakva nagrada? – zbunjeno sam upitao čovjeka koji je u međuvremenu krenuo ka izlazu.

– Nagrada za vaš trud – ponovio je.

Zgrabio sam presavijenu bijelu american kovertu. Bila je podeblja, osjetio sam pod prstima. Teško je precizno reći, ali u njoj je moralo biti bar desetak novčanica.

– Uzmite to! – rekao sam glasom kakvim se inače ne obraćate ljudima koje primite u svoj dom. – Uzmite to!

Mirko Č. se nećkao, no vidio je moju odlučnost pa je na kraju ipak uzeo presavijenu bijelu omotnicu. Prije nego što sam ga hladno ispratio do izlaznih vrata stana rekao je kako ćemo se onda, kad prođe lock-down, počastiti u nekom od restorana.

Tog čovjeka prosjede kratko ošišane kose, ne bih mu dao više od četrdeset, vidio sam prvi put u životu te večeri. Sve što sam znao o njemu bilo je ime i prezime, za koje naravno nisam siguran je li pravo, Gmail adresa s koje mi je 12. siječnja, nakon kraćeg telefonskog razgovora, poslao podužu e-poruku zajedno s nekoliko dokumenata o načelniku jedne........

© Telegram


Get it on Google Play