We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Povratnici: Što Hajduk i KK Split mogu očekivati od Lovre Kalinića i Roka Ukića?

2 0 0
10.01.2021

Početak nove godine na Poljudu i Gripama obilježili su povratnici. Lovre Kalinić vratio se kući nakon četiri godine, Roko Leni Ukić nakon četiri puta toliko. Motivi i razlozi su načelno slični, iako Ukić, za razliku od Kalinića, više nije u godinama u kojima bi mogao ‘oživljavati’ svoju karijeru ili razmišljati o još nekom višegodišnjem ugovoru. Ali opojni zov doma i Olimpijskih igara učinili su svoje.

Još prošlog ljeta Ukić se nije vidio u Splitu. Gripe je, poput mnogih razočaranih bivših igrača, godinama izbjegavao u širokom luku. I ambicija i novac u Ljubljani su bili bolji, a Splitu se nije predviđala ikakva drugačija uloga u ABA ligi osim klasične kante za nabijanje.

Kasnilo se ljetos na Gripama sa slaganjem momčadi, jer vizije i ideje sportskog direktora Vedrana Vukušića i dijela uprave nisu se ljubile. A kako je u ovih drugih gradska financijska kesa, Vukušić se pokupio kad je shvatio da se iza njegovih leđa neki drugi igraju menadžera i direktora i da njegova riječ u tom buketu obećanja, mišljenja i interesa ne znači ništa.

Na koncu je gradski novac nekako stigao, čak se i podebljao, momčad se nekako posložila, došle su neke neočekivane pobjede, prošlo se i na Final 8 Kupa. Paralelno s konsolidacijom vlastite svlačionice narasla je i spoznaja da ni Cibonin, ni Zadrov košarkaški kolodvor ne izgledaju nimalo impresivno. I tu se (pro)našao Ukić.

Hajduku treba i sadašnjost, ne samo budućnost. Treba mu i nešto opipljivo, ne samo imaginarno. Baš kao i KK Splitu

Koji je već na prvom predstavljanju, po svom običaju posve otvoreno i okomito, rekao što misli. On se barem nikad nije skrivao ili folirao. “Ovo je najizglednija situacija da se nešto napravi u zadnjih 15 godina.”

Točno to. Točno je zbog toga Roko trebao doći na Gripe. Da to javno kaže. Da to svi čuju. I oni unutra i oni vani. Jer Split se u principu više nema od čega skrivati. S četvoricom stranaca, od kojih su dvojica reprezentativci, s petoricom aktualnih hrvatskih reprezentativaca, u Hrvatskoj se ove sezone nemaju koga plašiti. Cedevite više nema, a s Cibonom i Zadrom se gledaju........

© Telegram


Get it on Google Play