We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Luda priča o poligamijskom kultu, tajkunu s Bugattijem, Erdoganu i prevari s biodizelom od 511 milijuna dolara

3 1 20
08.02.2021

Sredinom prošle godine završio je sudski proces u jednoj od bizarnijih priča američkog biznisa. Jacob Kingston, član opskurnog poligamijskog kulta iz Utaha, proglašen je krivim po 41 točki optužnice, između ostalog da je organizirao prevaru s ekološkim poticajima tešku pola milijarde dolara.

Kao direktor tvrtke Washakie Renewable Energy LLC, Jacob Kingston lagao je da ima razgranatu proizvodnju biodizela, goriva na bazi biljnog ulja ili životinjske masti, za što je uzimao izdašne povrate poreza u iznosu od dolara po galonu. Lažnim transakcijama prikazivao je proizvodnju, prodaju i transportaciju biodizela koji nije postojao.

Osim toga, na sudu je priznao kako je sudjelovao u pranju 100 milijuna dolara u Turskoj, a novcem od prevare kupovao je luksuzne automobile, raskošna imanja, zemljište za kockarnicu u Belizeu i darove za sve tri supruge. Jedna od njih također mu je bila bliska sestrična; obitelj joj je naredila udaju za Jacoba kad je imala 15 godina, piše Vice.

Časopis Wired ovih je dana objavio detaljnu priču o Kingstonovoj prevari, jednoj od najvećih eko-prevara u povijesti Amerike, rastrošnom životu, mormonskom kultu i neobičnom ortačkom partnerstvu s čovjekom kojeg su zvali “Lav”, a koji ga natjerao na lažiranje proizvodnje biodizela.

Kingston i njegov partner, armensko-kalifornijski tajkun Lev Dermen, još uvijek čekaju određivanje kazne, koje kasni zbog pandemije. Prema navodima pravnih stručnjaka, Dermena zbog obilate........

© Telegram


Get it on Google Play