We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kako je slučaj Meghan i Harryja ogolio žalosnu sliku Britanije, vladavinu rulje i rasizma

6 0 0
20.01.2020

Kraljevska drama u Britaniji okončana je nekom vrstom kompromisa, u kojem je kraljevska obitelj u suštini kapitulirala pred zahtjevima princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle da pokušaju živjeti nevezani za tradiciju i obveze koje nosi blizina trona. Gotovo svatko na kugli zemaljskoj već zna da je odmetnuti bračni par prije desetak dana – bez koordinacije s Buckinghamskom palačom – objavio kako napušta kraljevske dužnosti, namjerava živjeti od svog rada i boraviti dijelom u Britaniji, a dijelom u Kanadi.

Objava je iznenadila čak i obitelj Windsor, i to je važan podatak za analizu ovog dinastičkog reza bez presedana. Čini se da Harry i Meghan nisu požurili s kraljevskim prekidom zato da bi ponizili vlastitu obitelj (što se bez sumnje dogodilo), nego zato što je tabloid The Sun – u vlasništvu Ruperta Murdocha, istog medijskog mogula koji u Americi drži protrumpovsku propagandnu mašinu Fox News, saznao dio planova britanskog para.

To da je brat budućeg kralja preskočio obavijestiti i vlastitu obitelj kako bi barem spriječio da njegove planove saznaju iz tabloida – govori gotovo sve što trebate znati o drami na britanskom kraljevskom dvoru. Glavni neprijatelj nisu učmali Windsori, sa svojim previsokim očekivanjima, prisilnim redom i protokolom........

© Telegram