119 yaşında kıymetli bir kulüp. Gayrimenkuller bakımından değerli varlıklara sahip. Aslında sahipti demek daha doğru olur. Onları da son altı yılda bir bir kaybediyor.
Diğer kulüpler bunlara dokunmamaya yönelik ekonomik tedbirler alırken ve özellikle borç yönetimi yaparak önemli liderlik ve etik becerilere yönelik bir zihniyet ortaya koyarken, Galatasaray mevcut değerleri pervasızca elden çıkarıyor.
Bu yetmiyormuş gibi öğreniyoruz ki özellikle son iki yıldaki şampiyonluklarla taraftar mutluluk yaşarken arka planda bilet satışından yasadışı gelir elde eden yöneticiler varmış.
Biliyorsunuz, bilet yolsuzluğunu kulübün eski yöneticisi olan gazeteci Fatih Altaylı açıkladı.
Yasadışı, hiç emek vermeden kolayca elde edilen bilet vurgununa günlerce dikkat çekti.
Biraz medya ve söylem analizi yapıldığında Altaylı’nın yolsuzluk ifşalarına, büyük ücretlerle yapılan transferleri ve sürekli satılan gayrimenkulleri de eklemek gerekiyor gibi görünüyor.
Belki ki, yine medyada yer aldığı üzere organize bir sistemle rakibine büyük fark atarak kazanılan Galatasaray başkanlığı görevi, kulübün güven duygusuna zarar veren bir yönetim anlayışı içerisinde yürütülüyor.
İddia edildiği üzere kulüp bizzat kendini Galatasaraylı olarak ifade eden kişiler tarafından ekonomik menfaatler için kullanılıyor. Başkan Dursun Özbek ise yolsuzlukla ilgileniyor“muş” gibi yapıyor:
Galatasaray’ın bugünü ve istikbalinni sağlıklı bir şekilde düşünülmediği görülüyor.
Taraftarın gözünün şampiyonluktan başka bir şey görmüyor olması ise şimdi ve gelecek için kaygı verici.
Başkan ve yönetimi ise sessiz kalarak kulüplerini korumları imkânsız.
Ortaya atılan iddialar, gelen bilgiler bağlamında kulüp yönetimine beş başlıkta sorular yöneltelim.
Gayrimenkul vurgun ekibi var mı?
“Aslan gibi proje” manşetleriyle 2022 yılında Mecidiyeköy’deki üzerinde Ali Sami Yen Stadyumu’nun olduğu arazi satıldı. Gelen parayla Bankalar Birliği’nden çıkılacak ve kulübün borçları kapanacak dendi. Dursun Özbek ve Erden Timur gülümseyerek pozlar verdi. Gülümseme orada kaldı. Bankalar Birliği’nden çıkılmadı, borçlar kapanmadı. Eldeki arsa gitti.
Gelen paranın bir kısmıyla arsa üzerine otel yapılacak dendi. Arazi satışından gelen paranın bir kısmıyla otel yapılmadı. Otel yapmak için bankadan kredi çekildi. Bankaya borçlanıldı. Otelin maliyeti 30 milyon dolar oldu ve ayda 40 milyon dolar faiz ödeniyor diyerek oteli satıldı. Elbette ilk önce satış onayını Genel Kurul üyeleri verdi.
Yaklaşık 150 milyon dolara otel satıldı. Arazi de, otel de Galatasaraylıların elinden gitti.
Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü, 29 Haziran 2016’da hem Riva hem de Florya arazileri için protokol imzaladı. Üzerinde imar ve iskanı olan Riva’daki 1 milyon metrekareyi aşkın arsanın değeri toplam 388,7 milyon lira olarak açıkladı. Florya’daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de........