TÜRKİYE BAKÜ BÜYÜKELÇİLİĞİ
TÜRKİYE BAKÜ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Naci YENGİN
Bakü’de kaldığım günlerde yazdığım notlarıma Ekim ayında “Bakü'den Türkiye'ye bakmak” başlığını atmıştım.
Azerbaycanlı kardeşlerimizin bir gözü kendi vatanlarındaysa bir gözü de Türkiye'de. Türkiye ile kendi kaderlerini ortak görüyorlar. Aynı sevinci yaşıyor aynı kederi paylaşıyorlar.
Azerbaycan'da Türkiye denildi mi yüzler gülüyor. Kalpler daha bir sevinçle çarpıyor.
Türkiye'de Azerbaycan Türklerinin Türkiye’yi yakından takip etmeleri ve Türkiye’yi yakından tanıdıkları kadar Türkiye’de Azerbaycan’ı yeterince tanımayanlar var maalesef!
Türkiye’de başta Azerbaycan olmak üzere Türkistan’la bağlarımızı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun öncelikli yolu eğitim, kültür ve iletişim kanallarını açık tutmaktan geçiyor.
Bizlere düşen Azerbaycan'da çarpan Türklük kalbiyle aynı heyecanı duymak, hissetmek., Azerbaycan’ı ve Türk dünyasını yaşamak gerekiyor...........© tarihistan.org





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Waka Ikeda
Daniel Orenstein
John Nosta
Grant Arthur Gochin