Emeklilerle öğrenciler buluştu: 33 - 35’te!..

Diğer

12 Ocak 2026

"Geçinemiyoruz" eylemi

AKP milletvekilleri Meclis’te genel kurul salonuna girmiyor, kuliste bekliyor.

Neden?..

Muhalefet “emeklilere ek zam” verilmesine dönük bir önerge hazırlıyor. Devamını geçen perşembe günü, Yeni Yol Grubu adına söz alan Selçuk Özdağ anlatıyor. AKP’lilere seslenerek:

“2023 yılında siz memurlara yüzde 25 zam yaptınız, Biz de ‘emeklilere neden yapmıyorsunuz” diyerek, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdık. O tarihte siz kuliste beklediniz. 200 kişi olursak, genel kurul açılıyordu. Muhalefet girdi içeriye, siz ‘acaba toplantı yeter sayısı 200’ü bulabilecekler mi’ diye dışarıda beklediniz. Yeterli 200’ü bulduğumuzda siz de, içeriye girdiniz.

Emekliler gerçekten mutlu ise, gerçekten enflasyona ezdirmediyseniz, içeriye neden girmediniz?.. Toplantıyı neden engellemek istediniz?.. Girseydiniz ve savunsaydınız.

O zaman da, bugünkü gibi, emeklilerin ezilmelerine, yoksulluklarına rağmen, verdiğimiz iyileştirme önergelerine hayır dendiniz.

Bakın bugün geldiğimiz nokta, yine aynı. Emekliler yine eziliyor ve siz emeklilere yine enflasyonun çok altında artış veriyorsunuz” (8 Ocak 2026, TBMM Tutanak, s.33).

Olay ortada.

16 milyonu aşan emekliler demek ki, AKP için hiç bir zaman o kadar önemli değil.

2023’te emekliye ek zammı engellemek amacıyla Meclis’e girmekten vazgeçen AKP, bugün farklı bir gerekçe ile karşımıza çıkıyor.

Geçen perşembe, aynı oturumda söz alan AKP milletvekili İsmail Güneş Covid salgınıyla sıkışan ekonominin, 6 Şubat depremiyle yeniden sarsıntıya uğradığını belirttikten sonra:

“2008 yılında 8 milyon olan emekli sayımız bugün16 milyon 900 bine ulaşmıştır. Denge bozulmuştur. Avrupa’da 4 - 5 çalışana bir emekli düşerken, bizde 1.8 çalışana bir emekli düşmektedir” (TBMM Tutanak, aynı yerde).

Bu rakamlar, dolaylı yoldan bir başka itirafı ortaya koyuyor.

İşsiz sayısı, açıklanandan daha yüksek.

Günlerdir yer gök emeklilerin geçim derdiyle inlerken, AKP’liler Meclis’te aynı nakaratı tekrarlıyor:

“Emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik”.

Bırakın ENAG’ın yüzde 56.14, İstanbul Ticaret Odası’nın yüzde 37.68 oranlarını, TÜİK’e göre bile enflasyon yüzde 30 dolayında iken, emekliye........

© T24