Suomalaisurheilijoiden menestys jääkiekossa, mäkihypyssä, kestävyysjuoksuissa ja monissa muissa perinteisissä leipälajeissamme ei ole ollut viime aikoina kovin loistokasta. Huoleen ei silti ole aihetta, sillä aina löytyy tilalle uusia kunnian­ kenttiä. Esimerkiksi juoksijat ovat jo nyt alkukesästä saavuttaneet Suomen ennätyksiä ainakin 150 metrillä, 600 metrillä ja 12 tunnin juoksussa.

Tällaiset saavutukset osoittavat, että menestystä on tarjolla kaikille, kun valitaan sopivat urheilulajit. Valikoima on rajaton, jos käytetään eri pituisia matkoja, eri mittayksiköitä ja suoritustyylejä.

Mikä mahtaa olla esimerkiksi kahden virstan Suomen ennätys? Mikä oli Paavo Nurmen paras aika puolen miljoonan tuuman matkalla? Kauanko aikaa Reetta Hurskeella on kulunut sadan kyynärän ampuma-aitajuoksussa diagonaalityylillä? Urho Kekkonen hyppäsi vauhditonta kolmiloikkaa 9,72 metriä, mutta mikä oli hänen tuloksensa vauhdittomassa seiväshypyssä tai vauhdittomassa 100 metrin juoksussa?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä.

QOSHE - Pakina: Haluatko olla Suomen paras hapanimelän reikäleivän heittäjä? - Ukkola
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pakina: Haluatko olla Suomen paras hapanimelän reikäleivän heittäjä?

7 0
08.06.2023

Suomalaisurheilijoiden menestys jääkiekossa, mäkihypyssä, kestävyysjuoksuissa ja monissa muissa perinteisissä leipälajeissamme ei ole ollut viime aikoina kovin loistokasta. Huoleen ei silti ole aihetta, sillä aina löytyy tilalle uusia kunnian­ kenttiä. Esimerkiksi........

© Suomen Kuvalehti

Get it on Google Play