Sähkö oli loppuvuonna 2022 erittäin kallista. Silloisilla hinnoilla kotituotanto aurinkopaneeleilla säästi kotitalouden rahaa.

Pienimuotoinen sähköntuotanto vähentää myös nyt muuta sähkön hankintaa, mutta tuhlaa kotituottajan rahaa. Viime viikkoina sähkönhinnat eivät ole kattaneet edes kotituotannon käyttökustannuksia. Sähkö on ollut erittäin halpaa.

Kymmenientuhansien eurojen investointi aurinkosähköön omassa kodissa saataa osoittautua pahaksi virheinvestoinniksi. Teollinen tuulivoimatuotanto kaksinkertaistuu Suomessa muutamassa vuodessa. Sähkö voi lähivuosina olla niin halpaa, ettei kotisähkön tuotanto säästä vaan tuhlaa rahaa. 

Pekka Parkkinen

Hallintotieteiden tohtori, Espoo

Suoraan sanoen -palstalla pääteltiin, että lääkäripula ratkeaa kouluttamalla lisää lääkäreitä (SK 21/2023). Epäilen, että ainoa tehokas keino julkisen sektorin lääkäripulan poistamiseksi on omaisuustuloverotuksen uudistaminen.

Yksityisellä puolella lääkärit voivat ottaa palkkansa omaisuustulona. On kannattavampaa tehdä yrityksen nimissä keikkaa julkiselle puolelle kuin ottaa virka vastaan. Ahneus ei tunne rajoja. Sanoi Hippokrates mitä tahansa, raha ajaa edelle. 

Vaikka julkinen terveydenhuolto on hieno ajatus, se tuskin tulee koskaan kunnolla toimimaan. Julkisella puolella asiakas on aina rasite, yksityisellä puolella taas tulonlähde. 

Aslak Allinniemi

Kauvatsa

QOSHE - Lukijoilta: Ainoa tehokas keino lääkäripulan poistamiseksi voi olla omaisuustuloverotuksen uudistaminen - Kirjeitä
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Lukijoilta: Ainoa tehokas keino lääkäripulan poistamiseksi voi olla omaisuustuloverotuksen uudistaminen

9 0
08.06.2023

Sähkö oli loppuvuonna 2022 erittäin kallista. Silloisilla hinnoilla kotituotanto aurinkopaneeleilla säästi kotitalouden rahaa.

Pienimuotoinen sähköntuotanto vähentää myös nyt muuta sähkön hankintaa, mutta tuhlaa kotituottajan rahaa. Viime viikkoina sähkönhinnat eivät ole kattaneet edes kotituotannon käyttökustannuksia. Sähkö on ollut erittäin........

© Suomen Kuvalehti


Get it on Google Play