We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ο χειρότερος Παναθηναϊκός που έχω δει

1 0 0
31.08.2019

Τα τελευταία χρόνια είναι βασανιστικά για τον οπαδό του Παναθηναϊκού. Στα χρόνια που ο σύλλογος διοικείται από τον Γιάννη Αλαφούζο, έχουν υπάρξει πολύ σκληρά βράδια. Άθλια μεμονωμένα παιχνίδια, περίοδοι που ο κόσμους του Παναθηναϊκού υπέφερε.

Πραγματικά όμως η εικόνα που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Δώνη και του Νταμπίζα, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ήταν η χειρότερη που έχουν παρουσιάσει ποδοσφαιριστές φορώντας αυτήν την φανέλας.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Δεν γίνεται να έχουν ποδοσφαιριστές του συλλόγου αυτήν την εικόνα. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα, διοικητικά είναι ακέφαλος, το μπάτζετ για μεταγραφές δεν του επιτρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτά όμως τα έχει αποδεχτεί εδώ και καιρό ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια οι λίγοι πιστοί που έχουν απομείνει και αντέχουν να παρακολουθούν τον σύλλογο σε αυτά τα χάλια.

Όμως ακόμα και αυτοί οι ήρωες, έχουν την απαίτηση να παρακολουθούν μία κανονική αθλητική ομάδα. Που μέσα από τις δυνατότητες που υπάρχουν, να δουλεύει και να εξελίσσεται. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει και την ευθύνη για αυτό, την έχουν οι δύο άνθρωποι, που έπρεπε να στηρίξουν αυτήν την ομάδα.

Γίνονται πράγματα χωρίς λογική, λάθη ακραία αδικαιολόγητα τα οποία κοστίζουν στην ομάδα. Μία προσπάθεια που ένα χρόνο πριν ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, κατάντησε αυτός ο εφιάλτης.

ΕΚΤΟΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Έχουν παρθεί αρκετές αποφάσεις που προσωπικά δεν βγάζω σε αυτές νόημα. Πέρυσι ο Γιώργος Δώνης, δούλευε με το δίδυμο των Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και από ένα σημείο και σε ένα μεγάλο ποσοστό παιχνιδιών, πήγε με τρεις στόπερ. Σε αυτήν τη δύσκολη σεζόν, ο Κολοβέτσιος αναμφισβήτητα έπαιξε πάνω από το ατομικό του ταβάνι, δεν έγινε Μπεκεμπάουερ, όμως έπαιζε τη θέση με αξιοπρέπεια. Έδινε ασφάλεια στον προπονητή του. Δίπλα του προσπαθούσε να βγάλει το τεχνικό επιτελείο έναν νεαρό στόπερ, ο οποίος είχε αδυναμίες έκανε λάθη, όμως έπαιζε τη θέση με έναν τρόπο, που κάποιος που παρακολουθεί με σοβαρότητα το ποδόσφαιρο, καταλάβαινε το λόγω που δίνεται η ευκαιρία στον Μαυρομάτη.

ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΩΝ Ο ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είχε την υποχρέωση να βγάλει κάποια νέα παιδιά, ο Μαυρομάτης δεν ήταν μία κλασική περίπτωση ενός βαρύ σέντερ μπακ, αλλά έναν αμυντικός που μπορεί να λειτουργήσει πιο επιθετικά, να καλύψει διαγώνια επιθέσεις των αντιπάλων και να βγει ψηλά. Έκανε λάθη, δέχτηκε κριτική, όμως υπάρχει ένας κανόνας, αν θες να βγάλεις νέους παίκτες σε αμυντικές θέσεις θα έχεις και κόστος. Χρειάζεται υπομονή. Ο Παναθηναϊκός στη βελτίωση που έπρεπε να έχει το καλοκαίρι, θα ήταν λογικό να αποκτήσει έναν καλό στόπερ και να τον κάνει παρτενέρ με τον Κολοβέτσιο, χωρίς όμως να θαφτεί ο Μαυρομμάτης.

Τελικά αποφασίστηκε ο Μαυρομάτης να υπολογίζεται σαν 5ος στόπερ. Αναρωτιέμαι αν είναι να μην τον πιστεύουν, για ποιόν λόγο, ο Παναθηναϊκός υπέφερε από τα περσινά του λάθη. Φέτος και δίχως να το δικαιολογεί η περσινή του εικόνα καθώς δεν υπήρξε ποτέ αξιόπιστος σε άμυνα δύο στόπερ, αποφασίστηκε να βγει πιο μπροστά ο Πούγγουρας.

Αυτό όμως που δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογηθεί με τη λογική, είναι το πώς γίνεται να αποφασίζεις να κάνεις δίδυμο χωρίς τον Κολοβέτσιο. Να εμφανίζεις δηλαδή κάποιον Νούνες και να αφήνεις εκτός το μοναδικό κανονικό σέντερ μπακ που διαθέτεις.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ

Επειδή δόξα το θεό, έχω ενημέρωση από αρκετά από όσα συμβαίνουν στο Κορωπί, στην εκπομπή της Παρασκευής είπα στον πολύ καλό συνάδελφο Κώστα Γουλή, πως στον Παναθηναϊκό τον φοβούνται για στόπερ τον Νούνες. Παρότι η ενημέρωση μου, ήταν πως στις προπονήσεις δεν πέταγε, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Ο προπονητής δεν τον φοβήθηκε.

Στην ιστορία αυτού του συλλόγου, έχουν αγωνιστεί αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν άξιζαν να φορέσουν αυτή τη φανέλα. Δεν πιστεύω όμως πως κανένας έχει κάνει ποτέ χειρότερο παιχνίδι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Είναι ξεκάθαρο πως έγιναν στις μεταγραφές επιπόλαιες επιλογές.

ΠΗΡΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Αποφασίστηκε να αφήσουν στην άκρη τη δουλειά με τα νέα παιδιά, να μην ανανεώσουν τον Χατζηγιοβάνη, να περιορίσουν το χώρο του Μπουζούκη, να δώσουν δανεικό τον Εμμανουηλίδη, να μην υπολογίζουν παιδιά με προσόντα όπως οι Καμπετσής, Μαυρομμάτης. Όλα αυτά στη λογική, πως υπήρχε φέτος η δυνατότητα για μεταγραφές. Προσέξτε, όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα για ακριβές μεταγραφές.

Ασφαλώς και ο Νταμπίζας δεν έχει άπλετο μπάτζετ, για να κάνει κινήσεις και να φέρει ποδοσφαιριστές που θα κάνουν........

© SPORT 24