90'lar ve Muci gazabı |
Kocaelispor Süper Lig’e her şeyiyle renk katan bir takım. Stadı, taraftarı, atmosferi ve orijinal bir kimliği var. Şehir takımları güzeldir, şehir takımlarını tutmak daha güzeldir. İki güzel şehir takımının maçını yerinde izlemek için uzun yıllar bekledik. Bu yüzden soğuğa rağmen statta olmanın keyfini kaçırmadım elbette.
Trabzonspor’un yıllar sonra geldiği Kocaeli’de kazanabilmesi için ya sezonun en iyi futbolunu oynaması ya da futbol şansının yanında olması gerekiyordu.
Ligin lideri Galatasaray’ın çıkamadığı deplasmandan 3 puan alma işi için biraz da sabırlı oyun lazımdı.
Kocaelispor tempolu oyunu seven, iyi baskı yapan, ikinci topları alma yüzdesi yüksek, kalabalık hücum ve savunma yapmayı başarabilen, kaliteli ayaklara sahip bir takım. İç sahadaki tribün ihtişamıyla da maçlara oldukça motive başlıyorlar.
Dün de öyle oldu. Trabzonspor ciddi baskı yedi. Yağmur ve karla ağırlaşan zeminde top kaptırma yüzdesi her dakika artan Trabzon’a etkili atakla geldi Kocaeli. Savunma zaafını yakaladığı ilk anda da skoru aldı.
Golden sonra topu rakip sahaya taşımaya bu sefer Trabzonspor........