menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Çocukluğu kim çaldı?

17 0
previous day

Televizyon ilk yaygınlaştığında birçok ebeveyn çocuklarını oyalamak için televizyon karşısına oturtup yemek yedirmeye başladı.

Televizyon sadece yemek saatlerinde değil, ev işleri yapılırken de çocukları meşgul etmek için de sıkça kullanılırdı. Çocuklar saatlerce ekran karşısında oturur, anne babalar işlerini rahatça yapardı.

O yıllarda bunun pratik bir çözüm olduğu düşünülüyordu. Ancak zamanla uzmanlar uyarılar yapmaya başladı.

Çocukların televizyon karşısında yemek yediğinde doyduklarını daha zor fark ettikleri, daha az hareket ettikleri ve aile içi iletişimin zayıfladığı konuşulmaya başlandı.

Gazetelerde haberler çıktı, araştırmalar yayımlandı ve televizyon bağımlılığı tartışıldı.

Daha sonra internet hayatımıza girdi.

Başlangıçta bilgiye ulaşmak ve iletişim kurmak için büyük bir fırsat olarak görüldü. Ancak internet yaygınlaştıkça bilgisayar oyunları da hızla gelişti.

Bazı çocuklar ve........

© Sözcü