Reçete!

ABD: Nüfusu: 318 milyon. Milli geliri: 14.4 trilyon dolar. 14 bakanlıkla yönetiliyor. JAPONYA: Nüfusu: 127 milyon. Milli geliri: 5.7 trilyon dolar. 16 bakanlıkla yönetiliyor. ALMANYA: Nüfusu: 81 milyon. Milli geliri: 3.2 trilyon dolar.16 bakanla yönetiliyor. İTALYA: Nüfusu: 60 milyon. Milli geliri: 2 trilyon dolar. 16 bakanlıkla yönetiliyor.

★★★

İSPANYA:

Nüfusu: 47 milyon.
Milli geliri: 1.4 trilyon dolar.
15 bakanlıkla yönetiliyor.

İNGİLTERE:

Nüfusu:
63 milyon.
Milli geliri:
2.9 trilyon dolar.
22 bakanlığı var.

★★★

VE TÜRKİYE:

Nüfusu:
81 milyon.
Milli geliri:
1.1 trilyon dolar.

Türkiye 2018 yılına kadar; 1 cumhurbaşkanı, 1 başbakan ve 25 bakanlıkla yönetiliyordu. Başbakanlık sistemi kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildi. Bakanlar cumhurbaşkanına bağlandı. Bakanlıkların yanına başkanlıklar eklendi. Bakanlık ile başkanlıkların toplamı 40’a çıktı. Çok pahalı, şatafatlı, kibirli, büyüklenen devlet yönetimi kuruldu. Memur sayısı 5 milyonu geçti. Makamlar. Kadrolar. Saray binaları. Görülmemiş harcamalar. Döviz yutan ithal makam araçları. Pistler, uçak, helikopter.

★★★

Bu pahalı devlet yönetiminin karşılığında ülkemiz, daha iyiye ve çok daha ileriye gidecekti. Doğru çıkmadı. Ülke çok kötü yönetildi. Kriz patladı. Kriz yapışkan hale geldi. Türkiye her anlamda geriye gidiyor. Adaletin, fırsat eşitliğinin, ahlakın, dürüstlüğün olmadığı bir lekeli yapı, ”gösteriş, riyakarlık, yalakalık” doğurdu; bu üçlü de yüksek yapışkan krizi ve enflasyonu yarattı. Son seçimlerde halk,........

© Sözcü