Ülkenin gerçek gündemlerine dönün

TC Anayasası'na göre yurttaş kendini temsil için milletvekillerini seçer ve parlamentoya gönderir. Seçilen milletvekilleri seçildikleri kentin insanlarının sorunlarını TBMM’de dile getirmek ve çözümler üretmek için çalışmalar yaparlar ve yapmalıdırlar. Seçilmekle kalmaz, belirli dönemlerde seçildikleri kentlere giderek onların sorunlarını dinlerler. Zaman zaman da uzmanlıkları ile ilgili ülke çapında yaşanan ve yaşanacak eksiklikleri TBMM’de dile getirirler.

TBMM’de 600 milletvekili var. Tüm milletvekilleri için aynı uğraşı verdiklerini söylemek mümkün mü? Koca bir beş yıllık dönemde değil bir önerge vermek, Meclis kürsüsünden yemin dışında konuşmayanlar…

Türkiye’de milletvekili maaşları dolgun, ikinci kez seçildiyse emekli maaşı da eklendiğinde tadından yenmez. Sadece maaş değil, çok özellikli ayrıcalıkları da var. Seçildiğinde TBMM’de, yerel belediyelerin halk lokantalarından daha ucuza hem kendisi, hem de konukları aynı fiyatlarla yemek yerler. Danışman ve sekreterleri var. THY’de daha ucuza uçarlar. Tüm aile bireyleri özel sağlık kuruluşlarında ücretsiz muayene ve ameliyat olabilirler ( Diş implantları için belli ödeme yapılıyor). Bu hak 13.500’ü geçen tüm emekli vekil ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri için de geçerli.

İki yıl milletvekilliği yapan kişi emeklilik hakkını kazanmış oluyor.

Bu özellikli sağlık hizmeti haklarından Yargıtay, Danıştay, Sayıştay ve TSK'da sadece orgeneraller yararlanabiliyor.

Soru şu? Milletvekilliği memuriyet midir ? Uygar dünya da iki yıl parlamentoda vekillik yapıp emekli olunan bir ülke var mı?

Değerli okurlar: Milletvekili ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireyleri, istediği özel hastanede ücretsiz sağlık hizmeti alıyorsa, emekli veya kamu görevlisi vatandaşın kamu hastanelerinde ne sıkıntılar çektiğini bilmeleri mümkün mü?

En düşük emekli........

© Sözcü