Adana’da 1937 yılından beri kazasız, belasız bir tek gün bile uçuşa kapanmadan hizmet veren Şakirpaşa havaalanını kapatıp, verimli arazilerin arasına, kuş uçmaz kervan geçmez yere yeni bir havaalanı yaptılar.
Yaptılar da Çukurovalıların başlarını göğe mi eğdirdiler?
Bakın hizmete gireli daha birkaç ay olmasına rağmen ilk yağmurlarda havaalanı falsosunu verdi.
Havaalanının birçok noktasından su basan mekanların, yağmur suyu damlayan salonların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı…
Yağmurdan tarlaları su bastı, tarlalardaki su piste akıp pisti de kapladı diye haberler çıkmaya başladı.
Hatta bir uçak pisti su bastığından Adana’ya inemedi, Kayseri’ye indi diye haberler çıktı.
Doğrusu ben pistin su bastığına dair bir görüntüye rastlamadım, uçağın da bu yüzden mi inemediğini ya da hava koşullarından mı inemediğini bilmiyorum, ancak şimdiye kadar yaşananlara bakıp da bir gün pistin de su altında kalacağını görürsem hiç de inanmam.
Zira geçtiğimiz günlerde yağan yağmur öyle şiddetli bir yağmur değildi.
Adana’nın ünlü, günlerce süren sağanak yağışları meydana gelirse piste ne kadar sirayet eder bilemem.
Burada iş adamı arkadaşım ve bir okurumun verdiği şu önemli bilgileri hatırlatmak isterim:
“Çukurova Havalimanının kurulduğu alanda taban suyu çok yüksek. Yani bu alanın bir iki metre altında deniz suyu var. Çünkü Çukurova, binlerce yıl içinde, sel ve nehir sularının dağlardan taşıdığı alüvyonlu topraklarla dolmuş. İşte bu yağmurlarda da taban suyu yüksekliğinin etkisiyle zeminin üstü sularla kaplandı, adeta bataklık gibi oldu ve uçaklar inemedi. Adana havaalanı açık olsaydı belki oraya inebilirdi. Kayseri’ye inmek zorunda kalması uçaklar açısından bir risktir.........