We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hajdučka legenda: Luka Kaliterna je odavno zaslužio spomen

2 0 83
21.03.2019

Piše Zdravko Reić

Foto Jakov Prkić/ Hanza Media

Veliko mi je zadovoljstvo, sigurno ne ekskluzivno jedino moje, osobno, nego mnogima ljubiteljima Hajduka, posebno onima koji su tijekom godina makar jednom na treninzima upoznali jedinstvenog barba Luku Kaliternu, da je njegovim imenom nazvana Akademija nogometa splitskog kluba.

Onako privatno, više bih volio, držim da je bilo primjerenije, umjesto akademijom, nazvati Škola baluna barba Luke, po tradiciji, kako bi sigurno poželio i barba Luka da je živ.

S druge strane, žalim da je tim činom još jednom zaobiđen Tomislav Ivić, njegov lik i velebno djelo. Ivić je ipak u odnosu na barba Luku svjetska marka. I Luka Kaliterna i Ivić su izabrani među počasnike Kuće slave splitskog sporta, ali se sada s distance od vremena kad se taj Hall of Fame 2007. otvarao može kazati kako se pretjeralo s postavljanjem starog trenera, koji je objektivno poznat i priznat jedino na ovim prostorima, dok Ivić ima svjetsku famu.

Uostalom, eto najnovija ljestvica najboljih trenera svijeta na neki način dokazuje jedinstvene vrijednosti i doprinose nogometnoj igri od strane Ivića premda je rangiran na 42. mjestu o čemu bi se dalo itekako raspravljati. Inače, tri puta je Tomislav Ivić predlagan gradskom vijeću Splita za nagradu za životno........

© Slobodna Dalmacija