We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Najavljuje li Pupovac prestanak progona Ive Sanadera?

5 1 0
17.10.2021

Nakon deset godina, Vrhovni sud presudio je u predmetu Fimi Media. U početku je Fimi Media bila prvorazredna politička, medijska i sudska tema, prezentirana je kao krunski slučaj političke korupcije, sudski predmet na kojem se nisu prelamali samo korupcijski grijesi bivšeg premijera Ive Sanadera, već i ulazak Hrvatske u EU, ali i daljnji opstanak HDZ-a koji je optužen kao stranka.

ravomoćna presuda Ivi Sanaderu i HDZ-u podsjetila nas je ovih dana da je taj krunski predmet ikad uopće postojao, vrativši nakratko u javni prostor tu "aferu stoljeća" i njezine aktere. No, za tu kratkotrajnu pozornost treba pomalo zahvaliti i sreći. Da je kojim slučajem u trenutku objavljivanja presude mali Bloom dobio alergiju na guzi od dizajnerskih Gucci pelena, pitanje je bi li presuda za Fimi Mediju bila više od usputne vijesti.

Nemojte samo reći (ili barem nemojte priznati) da ne znate tko je Bloom. To je kao da u starom normalnom niste znali tko je Ana Karenjina. Ili da prije deset godina niste znali tko je Ivo Sanader i što je to Fimi Media?

Pa da se podsjetimo ukratko tko je bio Ivo Sanader. Ovom ću prigodom citirati komentar njegova nekadašnjeg koalicijskog partnera Milorada Pupovca nakon izricanja presude, s kojim se (za ne vjerovati) ovaj put u potpunosti slažem: "Sanader je bio jedan od najuspješnijih........

© Slobodna Dalmacija


Get it on Google Play