We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

POLAR John Wick s povezom preko (oba) oka

3 0 11
22.03.2019

Piše: Marko Njegić

Vrlo brzo nakon što bude predstavljen, plaćeni ubojica Netflixova filma "Polar", Duncan Vizla zvan Black Kaiser (Mads Mikkelsen), renta DVD iz Movie Express automata i kasnije ga stavlja u DVD player. Pravi, fizički DVD. U DVD player. Prilično ironično za film u produkciji "streaming" servisa koji se gleda "online". Što je točno na DVD-u, nećemo saznati.

Možda neka serija o kojoj je mušteriji govorila blagajnica dućana stacionirana preko puta Movie Express automata. Možda akcijski filmovi "Ubrzanje", "96 sati" ili "John Wick". A možda sve to zajedno. Naime, s konstantnim skakanjima naprijed-natrag između likova i situacija, "Polar" djeluje kao da je struktuiran poput serije od četiri polusatne epizode, ali teško da ga možemo titulirati kao nekakav prijelomni akcijski "sit-com".

U isti mah, film očajnički želi biti novi "John Wick" i "Crank", te usput iskoristiti gerijakcijski trend "Takena". Najpoznatiji po "non-action" filmovima i nastupima ("Diler", "Nakon vjenčanja", "Kraljevska afera", "Lov"), s tek povremenim nagnućima ljudima od akcije ("Valhalla Rising", "The Salvation", "Michael Kohlhaas"), Mikkelsen se akcijskom ulogom u "Polaru" priključuje sve dužem špaliru netipičnih akcijskih junaka iznad 50 godina života........

© Slobodna Dalmacija