We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Venom 2‘: Anti-Spiderman na terapiji za parove

3 0 18
16.10.2021

"Daj mi da ga pojedem!" – "Venom 2" (2021.)

Venom je, vjerovali ili ne, popularniji od Black Widow. Nastavak "Venoma", ponovno u koprodukciji Sonyja i Marvela, nadmašio je otvaranje "Black Widow" u američkim kinima na prijelazu rujna u listopad i ostvario rekordnu vikend-zaradu otkako je korone. Čak 90 milijuna dolara utržio je "Venom 2" u premijernom vikendu, što je deset više od ljetošnje "Black Widow", tj. "Venoma 1" u približno isto doba 2018. godine.

Zarada je još jedna potvrda da kina nisu mrtva, u inat svima koji su proglašavali i još proglašavaju njihovu smrt, ali i odlična najava jesenske kinosezone koju je "Venom 2" otvorio i predao štafetu novom "Bondu". Popularnost prvog filma definitivno je postavila temelje za nastavak, "teaserski" najavljen pojavom serijskog ubojice Cletusa Kasadyja alias Carnagea (Woody Harrelson na tragu uloge iz "Rođenih ubojica") na odjavnoj špici.

FILM: Venom: Let There Be Carnage; fantastična akcija; SAD, 2021. REŽIJA: Andy Serkis ULOGE: Tom Hardy, Woody Harrelson DISTRIBUCIJA: Continental OCJENA: ***

Unatoč osrednjosti, "Venoma" je zavoljela šira publika i uspio se dobaciti do masivnih 856 milijuna dolara u svjetskim kinima. To je bilo iznad nekih superjunačkih blockbustera, poput "Čuvara galaksije", "Thora", "Iron Mana" "Kapetana Amerike", "Doktora Strangea", "Čovjeka od čelika"..., ali i pretrpanog "Spider-Mana 3" u kojemu se lik Venoma, anti-Spidermana, prvi put pojavio na filmu i ušao u sukob s Čovjekom-paukom kao jedan od tri negativca.

S takvim uspjehom "Venom" je debelo nadmašio "Gopodaricu zla" i otvorio vrata budućim samostalnim filmovima o negativcima kao što su "Joker" i "Cruella", koji su u međuvremenu postali trend i zasigurno kumovali uspjehu "Venoma 2", a ovaj definitivno pripremio........

© Slobodna Dalmacija


Get it on Google Play